OSETIO DA POSUSTAJE? Endi Marej HITNO zatražio pomoć od svog POVREMENOG TRENERA!

Endi Marej
Facebook.com/andymurrayofficial

Svetskom "broju jedan" ne ide u poslednje vreme, zbog čega se nije libio da ekspresno pozove Ivana Lendla da dođe u Evropu i bude uz njega na predstojećim važnim turnirima na šljaci.

 

Endi Marej čuva prvo mesto na ATP listi, ali je evidentno da se nalazi u krizi. Od osvajanja jedinog trofeja ove godine, u Dubaiju krajem februara, njegova forma je u padu, pa je u Indijan Velsu doživeo debakl, eliminacijom u prvom meču, u Monte Karlu izdržao je do trećeg kola, u Barseloni je ispao u polufinalu, a onda je u Madridu doživeo novi peh – Borna Ćorić nadigrao ga je u osmini finala.

Škot je odmah posle eliminacije na mastersu u Madridu, gde je prošle godine poražen u finalu od Novaka Đokovića, zatražio pomoć, kako bi se trgao pred masters u Rimu i Rolan Garos, koji sledi nakon toga.

On je pozvao Ivana Lendla, trenera sa kojim ima dogovor o povremenoj saradnji da hitno doputuje u Evropu i bude uz njega na predstojećim turnirima.

Britanski mediji prenose da će nekadašnji as i osvajač osam grend slem trofeja, početkom nedelje stići iz SAD kako bi pomogao Mareju da u Rimu uhvati ritam i pripremi se što bolje za grend slem u Parizu.

Marej i Lendl nisu se viđali često u 2017. godini, ali su održavali redovnu telefonsku komunikaciju.

Razgovaram sa Ivanom dugo svakog ponedeljka. Pre Monte Karla razgovarali smo tri puta nedeljno, nekada i češće – izjavio je Marej.

Ipak, izgleda da to nije dalo rezultate koje su želeli, pa će se u narednom periodu videti koliko će prisustvo Lendla imati uticaja na igru Endija Mareja.

Marej će kao prvi nosilac biti slobodan na startu mastersa u Rimu, koji startuje u ponedeljak, dok će u drugoj rundi odmeriti snage sa pobednikom meča u kojem se sastaju dva Italijana, Fabio Fonjini – Mateo Beretini.

Rolan Garos, na kojem je prošle godine izgubio u finalu od Novaka Đokovića, startuje 28. maja u Parizu.