APSOLUTNA DOMINACIJA: Srpski basketaši osvojili i EVROPSKO ZLATO!

Reprezentacija Srbije u basketu tri na tri osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Bukureštu, pošto je u finalu pobedila Letoniju sa 19:18.

Facebook.com/Mr.Bullutproof

Srbiju je u neizvesnoj utakmici predvodio Dušan Domović Bulut sa 13 poena, Dejan Majstorović postigao je pet, a Marko Savić jedan.

Poenima Buluta sa linije 6,75, Srbija je stigla do početnog vodjstva koje je održavala sve do poslednja dva minuta.

Uz čvrstu odbranu i precizan šut sa distance, Srbija je uspela da dodje do prednosti šest poena, ali su basketaši Letonije sa linije penala došli do izjednačenja.

U neizvesnoj završnici, posle nekoliko promašaja na obe strane, poslednji poen upisao je Majstorović koji je bio precizan sa poludistance za konačan rezultat i prvu titulu Srbije na Evropskom prvenstvu.

Srbija je do finala stigla bez poraza, pošto je u grupnoj fazi zabeležila dve pobede, a potom eliminisala Madjarsku i Rusiju.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je danas srpskim predstavnicima u basketu tri na tri zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu.

Još jedan u nizu sjajnih uspeha naših basketaša koji osvajanjem titule šampiona Evrope iznova potvrdjuju svoju dominaciju. Svaka čast šampioni – navodi se u čestitki Udovičića.