BORE MU SE ZA ŽIVOT: Srpski biciklista i rekorder U KOMI već 10 dana, prijatelji optužuju organizatore trke!

Biciklista Ivan Puja (51) iz Beograda nalazi se u komi već deset dana nakon teške saobraćajne nesreće koja se dogodila tokom biciklističke trke u Inđiji.

Facebook.com/ivan.puja

Biciklistička trka iliti brevet dug 401,5 kilometara pod nazivom Debelo brdo, vožen je 9. juna na teritoriji opštine Inđija.

Jedan od takmičara bio je i Ivan Puja, koji je teško povređen u teškoj saobraćajki. On je prevezen u KBC “Zemun” u Beogradu, gde se lekari bore za njegov život.

Ivan Puja nalazi se na odeljenju intenzivne nege. On je teškog opšteg stanja, u komi i na mehaničkoj ventilaciji – kažu u KBC “Zemun”.

Njegovi prijatelji javili su se revoltirani organizacijom.

Organizatori takmičenja uopšte ne poštuju osnovna pravila Ministarstva sporta da svi takmičari moraju biti pregledani i da imaju osiguranje. Na trkama nema medicinske pomoći niti policijskog obezbeđenja. Sve se organizuje nelegalno i van svih propisa, ko to dozvoljava? Jedan život visi o koncu zbog pohlepnosti pojedinaca… – tvrdi sagovornik koji je želeo da ostane anoniman.

Ko je Ivan Puja

Ivan Puja inače je poznat po tome što je 27. oktobra 2016. godine, u toku 24 sata, uspeo da pređe 504,9 kilometara na biciklu na potezu Pupinov most – skretanje za Ovču i nazad i tom prilikom postavi dva rekorda. On je prvi vozio tu disciplinu kod nas, i tako postao rekorder u svojoj grupi.