“IGRAM ZA SRBIJU”: Spektakularan ispraćaj vaterpolista na Evropsko prvenstvo, UZ OGROMNU TROBOJKU (FOTO)

Vaterpolo reprezentacija Srbije na spektakularan način ispraćena je na Evropsko prvenstvo u Barselonu. Ili, bolje rečeno, kako i dolikuje sportistima koji su u poslednjih nekoliko godina osvojili sve što se moglo osvojiti i nebrojano puta obradovali naciju.

Promo

Uz srpsku trobojku koja je u potpnosti prekrila tribine na bazenu SC “Milan Gale Muškatirović” naši vaterpolisti u majicama na kojima je bila ispisana poruka “Igram za Srbiju” poklonili su se punim tribinama, ljubiteljima vaterpola koji su od strane Vaterpolo saveza Srbije, za podršku reprezentaciji, nagrađeni besplatnim ulaznicama za ovaj bazen.

U defileu u kome su učestvovale i srpske vaterpoliskinje, koje su po prvi put kroz kvalifikacije izborile učešće na EP, ova svojevrsna vaterpolo revija zaokružena je i prijateljskom utakmicom sa selekcijom SAD u kojoj taktika i priprema za izazove u Španiji bila ispred rezultata.

Promo

Delfini će u Barseloni braniti zlato osvojeno u Beogradu 2016. godine i po četvrti put uzastopno pokušati da se popnu na krov Evrope. Zadatak će im ovog puta, čini se, biti teže nego ikad pa im je ovakva podrška bila preko potrebna.

Želim stvarno da se zahvalim što ste došli u ovolikom broju, jer je ovo prvi put u poslednjih 10 godina da imamo ovakav ispraćaj. Drago mi je da je realizovana ideja da i ženska i muška vaterpolo reprezentacija budu zajedno ispraćene na Evropsko prvenstvo što se nije dogodilo odavno. Sigurno je da to zaslužujemo – počeo je priču selektor srpskih vaterpolista Dejan Savić i potom dodao:

Što se tiče samog Evropskog prvenstva znamo da realno, pod navodnicima, imamo laku grupu i samim tim to nam daje prostora da produžimo pripremni period i definitivno 24. jul će biti dan D gde u četvrtfinalu realno gledajući kostur očekujemo Mađarsku ili Italiju tako da se u suštini mi spremamo za njih. Sve je otvoreno, favoriti su isti kao i poslednjih godina. Kao što stalno govorimo, tradicija srpskog vaterpola nam daje za pravo da razmišljamo samo o medaljama tako da se nadam da ćemo se i sa ovog prvenstva vratiti sa odličjem.

Promo

Boje naše zemlje na EP u Španiji braniće: Gojko Pijetlović, Dušan Mandić, Viktor Rašović, Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Nemanja Vico, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Branislav Mitrović.

Trostruki uzastopni osvajač priznanja za najboljeg trenera sveta je istakao da je ovo trenutno najjači sastav, a na pitanje da li će, ako Srbija osvoji zlato, to proslaviti skokom u bazen, Savić je odgovorio u svom stilu:

Neću skakati u bazen. Nije ni vreme. Još sam se više ugojio, a i polako zaboravljam da plivam.

Podrška o kojoj vaterpolisti često govore i ovog puta stigla je od UNIQA osiguranja. Nakon Evropskog prvenstva u Beogradu, Svetskog u Budimpešti i Olimpijskih igara u Riju UNIQA ostaje zvanično osiguranje vaterpolo tima i na Evropskom prvenstvu u Barseloni.

Višegodišnja podrška ove kompanije našim vaterpolistima doprinela je brojnim uspesima, medaljama, kao i velikim ugledom srpskog vaterpola i vaterpolista na svetskoj sceni, a o očekivanjima pred put u Španiju kapiten Filip Filipović je rekao:

Očekivanja su uvek ista kada je srpska vaterpolo reprezentacija u pitanju. Nikada do sada nismo krili od javnosti, zato i sada jasno kažemo, idemo na zlato. To bi nas zadovoljilo. Drugačiji način razmišljanja ne bi mogao da nas odvede do svih ovih uspeha.

Promo

Rivali Srbije u prvoj fazi takmičenja biće Ruminija, Rusija i Slovačka:

Imamo laku grupu, pa je četvrtfinale praktično početak Evropskog prvenstva za nas. Razlika u kvalitetu u odnosu na rivale z grupe je i više nego očigledna. Jedina koja ekipa se pita i od koje sve zavisi smo mi. Imaćemo vremena da odradimo pripremni period do četvrtfinala. A onda u četvrtfinalu je naš vatreni početak. Čeka nas Mađarska ili Italija. U tom meču nema mesta za grešku, za loš dan. Što se do tada spremimo, spremili smo se. Na nama je da pružimo najbolji vaterpolo koji možemo i uđemo u konkurenciju za medalju.

Filipović je konstatovao da su pitanja vezana za postojanje pritiska u ekipi pred još jedno veliko takmičenje suvišna.

Što smo imali pritisak do sada, imali smo. Već smo naučili da igramo sa njim. Ovom šampionatu prilazimo kao ekipa koja želi da osvoji titulu, a ne da je odbrani. Svake druge godine se borimo sa tim – zaključio je Filipović.

Reprezentacija Srbija u sredu rano ujutro kreće put Barselone, prvi meč igraće 16. jula od 20 sati i 30 minuta, a rival će biti Rumunija.

Promo