POSLE NAPORNE BORBE SA RUSIMA: Odbojkaši se plasirali u drugu fazu, ovo je GRBIĆEVA PORUKA IGRAČIMA

Plasman u treću fazu takmičenja izboriće pobednici četiri grupe, kao i dve najbolje drugoplasirane ekipe.

BETAPHOTO/FIVB/DS

Selektor srpskih odbojkaša Nikola Grbić čestitao je igračima na plasmanu u drugu fazu Svetskog prvenstva, ali pre svega na borbi.

Reči su suvišne. Kakva je to bila energija, borba, verovanje… Momci su uradili sve i više nego dobro, maksimalno agresivni, bez straha. Momci su uradili sve, ostavili srce na terenu i svaka im čast. Treniram fantastične momke, pokazali smo da možemo da se nosimo sa najboljim ekipama na svetu – rekao je Grbić u Bariju.

Srbija je u utorak uveče pobedila Rusiju sa 3:2 u setovima i zauzela drugo mesto u grupi sa skorom 4/1.

Rusija je jedan od pretendenata za osvajanje medalje. Nisam očekivao da će izgubiti dve utakmice u grupi, ali to govori koliko je naša grupa bila jaka – kazao je Grbić.

Naredna faza svetskog šampionata igraće se u Varni u Burgarskoj, a u grupi sa Srbijom su Poljska, Francuska i Argentina.

Preneti su svi rezultati iz prve faze, tako da Srbija ima 12 bodova, tri manje od Poljske, jedan više od Francuske, a šest od Argentine.

Reprezentativac Srbije Srećko Lisinac je rekao da njegovu ekipu niko ne može da pobedi kada igra složno.

Stavom smo pokazali da će Rusiji biti dosta teško. Oni su se tu stvarno zapitali. Igrali smo fantastično, pre svega u odbrani i na servisu. Energija i požrtvovanje nas krasi. Prepoznali smo složnost i nastavili u tom ritmu. Presrećni smo, ali treba da budemo oprezni – rekao je Lisinac.

Njegov saigrač Aleksandar Atanasijević kazao je da više nema favorita.

Verovali smo i znali da možemo da igramo. Preneli smo mnogo bodova i sada treba ovu energiju da prenesemo u naredne utakmice i domognemo se završnog turnira koji je konačni cilj. Više ne postoje favoriti i uz ovakav pristup ne treba da strahujemo ni od koga – kazao je Atanasijević.