POSLE TRI GODINE: Advokat otkrio STRAŠNU ISTINU O ŠUMAHERU

šumaher
wikipedia/Gussisaurio

Advokat Mihaela Šumahera je otkrio kakve posledice je užasna nesreća na skijanju ostavila na nekadašnjeg šampiona. Prošle su tri godine, a vesti nisu nimalo dobre.

 

Feliks Dam je na nemačkom sudu govorio u ime Šumaherove porodice, koja tuži jedan magazin pošto je u njemu objavljena priča o tome da je 47-godišnji as prohodao.

Šumaher, koji je bio svetski šampion Formule 1 sedam puta, tešku povredu glave je zadobio pre tri godine, na skijanju u francuskim Alpima.

Glavna priča u magazinu “Bunte” je bila da šampion ponovo hoda, ali Dam je kategorično demantovao njegov čudotvorni oporavak. Advokat je na sudu izjavio da Šumaher ne može da hoda i da čak ni uz pomoć terapeuta ne može da stoji. 

Porodica tuži magazin jer je uredništvo povredilo pravo na privatnost bivšeg šampiona, a presuda se očekuje u oktobru.

– Takve spekulacije su neodgovorne, i s obzirom na ozbiljnost njegovih povreda, Majklu je jako važno pravo na privatnost. Na žalost, dali su lažne nade mnogim ljudima koji su uključeni u čitavu priču – rekla je Šumaherova menadžerka Sabin Kem.

Suđenje je počelo mesec dana pošto je bivši Šumaherov šef iz Formule 1 – Luka Kordero di Montezelmo izjavio da Mihael reaguje na terapije.

– Jako mi je drago što znam da reaguje. Znam koliko je jak. Siguran sam da na tome može da zahvali svojoj odlučnosti koja će biti krucijalna. Izaći će iz ove vrlo teške situacije – rekao je Kordero.