VESLANJE: Šest srpskih posada na EP u Beogradu

Kako se navodi u saopštenju Veslačkog savez Srbije, selektorska komisija u sastavu: Nebojša Ilić, Dejan Guslov i Petar Ibročić zbog povreda i bolesti nije imala na raspolaganju sve veslače, pa su iz takmičenja izostali Nikola Stojić, Nenad Bedjik, Miljan Vuković i Radoje Djerić.

Dugo je Beograd čekao seniorsko Evropsko prvenstvo u veslanju. Dočekao ga je ove godine, ali na žalost na stazi na Adi nećemo videti sav krem srpskog veslanja. Povrede i prehlade najboljih veslača, učinile su da će neki od najboljih propustiti dugo čekano takmičenje. Selektorskoj komisiji (Nebojša Ilić, Dejan Guslov i Petar Ibročić) nije bilo lako zbog toga i krajem maja nećemo gledati Stojića, Beđika, Vukovića i Đerića.

– Nažalost ceo mart i april su nas pratile povrede najboljih veslača. Tako da od tri izborne regate, u dve u dvojcima zajedno nisu nastupali Stojić i Beđik, Vuković i Đerić, kao i Iva Obradović i Ivana Filipović. Razlog za njihova nenastupanja su bolest u slučaju Beđika i Ive, kao i povrede Đerića i Vukovića. Na žalost zbog svega ovoga ove posade nisu mogle da isprate sistem kvalifikacijama, iako smo potajno najviše očekivali od njih na Evropskom prvenstvu. Kako je Iva počela da se oporavlja, nadam se da će uspeti da nastupi sa Filipovićkom u dvojcu, jer one u Srbiji nemaju konkurenciju. Ali i pored toga imaćemo jak sastav, verujemo u naše reprezentativce, koji će se boriti za medalje – istakao je Dejan Guslov, član selektorske Komisije Veslačkog saveza Srbije.

Spisak prijavljenih čamaca:

Skif – Miloš Vasić, Dvojac Bogić – Savić, Dubl skul – Marjanović Filipović, Četverac bez – Popović, Pivač, Jagar, Mačković, Skif laki veslači – Stanojević, Dvojac bez – Iva Obradović i Ivana Filipović