Ostavili iza sebe NBA timove: Tri fudbalska kluba daju najveće plate

Fudbaleri španskih klubova Barselone i Real Madrida i italijanskog šampiona Juventusa nalaze se u najbolje plaćenim ekipama u svetskom sportu, pokazalo je danas objavljeno istraživanje.

Pixabay

Kako se navodi u 10. izdanju istraživanja Globalne sportske zarade, Barselona je na prvom mestu kada su prosečne plate igrača prvog tima u pitanju – 12,8 miliona evra. Ta brojka je smanjena u odnosu na prošlu godinu kada je iznosila 13,7 miliona.

Real Madrid se vratio na drugo mesto sa prosekom od 11,6 miliona dolara, a Juventus, koji je prošle godine bio deveti, popeo se na treće mesto sa 10,54 miliona. Ostali fudbalski timovi medju prvih 20 su Pari Sen Žermen na 12. i Mančester siti na 13. mestu.

Preostalih sedam mesta među 10 najboljih su NBA klubovi. Portland je četvrti sa nešto preko 10,4 miliona dolara, Golden Stejt je peti sa 10,28 miliona, a Oklahoma šesta sa 9,83.

Podaci korišćeni u anketi predstavljaju osnovnu godišnju platu igrača i ne uključuju potpisivanje bonusa, bonusa za nastupe i druge dodatke.