OTAC DEČAKA KOJI JE DOBIO POKLON OD NOVAKA: “Ne skida ga sa glave, nadam se da će mu doneti sreću”

U nedelju, 13. juna, sedmogodišnji Tom bodrio je iz sveg srca svog idola Novaka Đokovića u finalu Rolan Garosa. Đoković u vitrini ima dva trofeja grend slema na šljaci, a srpski teniser priznao je da mu je mnogo značila podrška mališana kojem je poklonio kačket.

screensnhot/youtube.com/Amazing Things

Najbolji teniser ovoga puta je u Parizu imao podršku nekih od svojih najvećih navijača. Jednom je poklonio reket, a drugome kačket.

Sedmogodišnji Tom doputovao je u Pariz sa svojom porodicom iz Bulonja na Moru. Mališan je toliko iskreno bodrio svog idola u okršaju sa Stefanosom Cicipasom da je Novak po osvajanju titule prišao do njega.

– To je nešto što nikada neće zaboraviti – ispričao je Tomov otac za portal Francebleu, dodajući da je na Rolan Garos Tom došao u majici srpskog tenisera.

Za sedmogodišnjeg Francuza dan koji će mu ostati urezan u pamćenje nije dobro počeo. Njegov idol gubio je sa 2:0 u setovima. Uprkos tome, nastavio je da hrabri Novaka, koji ga je primetio na tribini.

– Stvorili su neku vezu. Kada je seo tokom jedne od pauza između gemova, pogledao je Toma, podigao palac uvis i namignuo – kaže mališanov otac.

Kada je pobedio, Tomovoj sreći nije bilo kraja, ali to nije bio vrhunac. Srpski teniser pogledao je u Toma i rekao mu da ostane tu gde je: “Doći ću kasnije”.

Ne skida kačket sa glave

Posle dodele trofeja i izjava, Novak je otišao do svoje torbe i izvadio dva kačketa i dao po jedan Tomu i njegovoj sestri, a onda i prišao ogradi da popriča s njim.

– Bio je to topao trenutak za njega, koji nikada neće zaboraviti. Novak mu mnogo znači. Bio je to trenutak čiste sreće – dodaje otac.

Za medije je rekao i da njegov sin ne skida kačket sem kada spava. Nosi ga u školu, posle podne dok ruča, a s njim će igrati na teniskom turniru u subotu: “Nadamo se da će mu doneti sreću sa istim rezultatom kao Đokoviću.”