Otpustili trenera, sad će i da plate: Evo koliko će FK Partizan koštati raskid ugovora sa Nikolićem

Crno-beli su pre nekoliko dana uručili otkaz Nikoliću, nezadoljni rezultatima u prolećnom delu sezone, pošto se prednost Partizana na čelu tabele istopila sa šest na dva boda...

 

Fudbalski klub Partizan moraće da plati Marku Nikoliću između 200.000 i 300.000 evra zbog preranog raskida saradnje, prenosi „Sport“.

Crno-beli su pre nekoliko dana uručili otkaz Nikoliću, nezadoljni rezultatima u prolećnom delu sezone, pošto se prednost Partizana na čelu tabele istopila sa šest na dva boda.
 

Na njegovo mesto stigao je Zoran Milinković, a čak i da pravni zastupnici doskorašnjeg trenera postignu dogovor sa upravom, sigurno je da će klub mnogo koštati raskid ugovora sa Nikolić.

Nikolić je u trenutku prekida saradnje imao važeći ugovor do juna 2016. godine, što znači da mu u tom vremenskom periodu pripada i zagarantovani novčani iznos na konto ugovornih otpremnina. Pored toga, on ima pravo i na premije i bonuse shodno ostvarenim rezultatima, što dovodi do sume od skoro 300.000 evra. Ipak, kako u takvim situacijama uvek dođe do dogovora, iznos će verovatno biti malo umanjen, ali sigurno neće ići ispod 200.000 evra.

To nije jedino dugovanje crno-belih prema bišem šefu stručnog štaba, pošto postoji i deo zarada, koji Nikoliću u doba velike krize prošle godine nije isplaćivan redovno, pa se i tu nagomilalo između 60.000 i 70.000 evra. To zapravo znači da će Partizan, čak i ako se dogovori sa Nikolićem da isplati njegov minimum potraživanja od 200.000 evra, sa zaostalim dugovanjima ponovo doći do prilično velike sume.

Ne treba zaboraviti i članove Nikolićevog stručnog štaba, kojima takođe sleduje isplata usled prevremenog raskida saradnje.