OVACIJE I SVEČARSKA ATMOSFERA: Ovako je Zidan dočekan na prvom treningu Reala (FOTO GALERIJA)

Zinedin Zidan
Beta

Španac Rafael Benitez u ponedeljak uveče je smenjen sa mesta trenera Real Madrida, umesto njega na klupu je seo legendarni Zinedin Zidan, a pristalice 'Kraljevskog' kluba su sve to propratili sa oduševljenjem.

 

Navijači Reala ubeđeni su da bi slavni Francuz mogao da bude ono što je u Barseloni svojevremeno bio Pep Gvardiola: istinska klupska legenda koja će na „Santijago Bernabeu” doneti atraktivnu igru i povesti Real prema brojnim trofejima.

A koliko navijači poštuju i vole legendarnog Zizua, koji im je i kao igrač priuštio puno radosti, svedoči i scena sa prvog treninga pod njegovim vođstvom.

Zidan je u utorak u 11 sati izveo fudbalere Reala na travu stadiona „Alfredo di Stefano” u sklopu klupskog trening-centra, a sa gotovo ispunjenih tribina ih je pozdravilo oko 6.000 navijača koji su priredili ovacije novom treneru.

Španska Marka piše i da je dolaskom Zidana svlačionica desetostrukog prvaka Evrope ponovno prodisala. Nije tajna da se igrači nisu slagali sa Benitezom, posebno Kristijano Ronaldo i Serhio Ramos, a nesuglasica su imali i Hames Rodrigez, Isko i Hese.

Igrači su Beniteza posprdno zvali Desetka, ismevajući tako njegov manjak igračkog iskustva. Sa Zidanom, sasvim sigurno, na taj način neće moći da se ‘igraju’ jer je kao igrač bio veća klasa od svih koje danas trenira.