OVAKAV Marijev odgovor niko nije očekivao posle meča sa Novakom

marej
beta

Ni u 32. susretu Endi Marej nije uspeo da dođe do dvocifrenog broja pobeda protiv Novaka Đokovića. Posle velike borbe je Britanac morao da preda madridsku krunu srpskom asu - 6:2, 3:6, 6:3.

– Novak je bio sjajan, dobro je servirao, sve do poslednjeg gema kada se unervozio i kada sam ja imao sedam prilika da napravim brejk. Ali, tada je pokazao zašto je prvi na svetu, pronašao je dobar servis i osvojio nekoliko lakih poena – analizira Marej.

Ono što može da ga raduje je sve bolja igra na šljaci.

– Krećem se mnogo bolje što pravi veliku razliku, jer je to jedan od mojih najvećih kvaliteta. Kao što bi recimo Ivi Karloviću bilo teško ukoliko biste mu oduzeli servis, tako je meni sa kretanjem. Sada verujem da mogu da igram dobro na ovoj podlozi.

Veruje da može još uvek da igra na visokom nivou.

– Obojica smo već dugo u vrhu i nadam se da mogu da ostanem tu još dugo. Neki teniseri igraju dobro i u tridesetim i nadam se da ću i ja moći tako. Verujem da imam još dobrih godina pred sobom.

Britanac ima zanimljivo viđenje kada je u pitanju reč veliko rivalstvo. Novak i Endi su odigrali 32 meča (23-9), sa Federerom je Srbin igrao 45 puta (23-22), dok je sa Nadalom “ukrštao rekete” 48 puta (25-23).

– Moram da dobijem neki meč da bi naši dueli mogli da budu nazvani velikim rivalstvom. Imali smo dosta zanimljivih okršaja koji su bili veoma neizvesni. Sve u svemu, ovo je bila dobra nedelja za mene i daće mi dodatno samopouzdanje za nastavak sezone – zaključio je Marej koji je usled poraza u finalu pao na treće mesto na rang-listi.