Ovako Fener RAZBIJA TREMU pred meč sa Zvezdom: Željko Obradović SPREMA TIM ZA “PAKAO PIONIRA”

Zeljko Obradović
euroleague.net

Fener uči na greškama prethodnika. Ekipa Željka Obradovića dolazi dan ranije kako bi trenirala u Pioniru.

 

U Fenerbahčeu su ozbiljno shvatili meč sa Crvenom zvezdom u Evroligi, pa će ekipa Željka Obradovića trenirati u Beogradu veče pred meč, koji će se odigrati u četvrtak od 20.45.

Crvena zvezda je postala ozbiljan evroligaški igrač, to su na svojoj koži osetili Makabi, Real i CSKA, tri poslednja prvaka Evrope, dok je Žalgiris jedva izbegao potpuno demoliranje u Kaunasu. Ekipa Šarasa Jasikevičijusa je od -28 došla do tek podnošljivog poraza, pa će Fener morati dobro da se oznoji u Beogradu za pobedu.

Zato je doneta odluka da se trenira u Beogradu, što nisu činili Makabi, Barselona i Real. Ovi velikani su dolazili veče pred meč i nisu trenirali, i Armani je stigao kasnim letom iz Milana, a samo je Žalgiris od poslednjih rivala izabrao da dođe u Beograd ranije kako bi se treniralo. Posle  toga, Litvanci su u hali “Aleksandar Nikolić” izborili pobedu bez većih problema. Fener će imati više vremena za boravak u Beogradu jer će doputovati u sredu u prepodnevnim časovima, što nije bila praksa do sada.

Zvezda je sedma u Evroligi sa 8-8, Fenerbahče je peti sa 10-6, a u prethodnom meču je u Turskoj jedva iščupao trijumf nad Bešiktašom sa 79:76.