OVAKO JE AGASI GOVORIO O ĐOKOVIĆU: “Momak je inspirativan, a ja ne želim da budem plaćen!”

Andre Agasi i Novak Đoković
Printscreen

Amerikanac otkrio da mu je zadovoljstvo što sarađuje sa srpskim igračem i da to radi sa željom da pomogne njemu i tenisu. "Ako želi da budem uz njega i dalje na velikim turnirima, uradiću to", poručio je osvajač osam grend slemova.

 

Andre Agasi odnedavno je uz Novaka Đokovića. Iznenadna saradnja, iako je kratka, po oceni obojice, daje uspeha, i zajednički tvrde da uživaju u njoj. Đoković je izjavio da mu mnogo znače saveti bivšeg asa, koji je u karijeri prošao sve što i on, dok Amerikanac ne krije da je zadovoljstvo biti uz tako vrhunskog igrača.

U intervjuu datom Borisu Bekeru, bivšem treneru Novaka Đokovića, sa kojim je uspešno sarađivao od 2014. do 2016. godine, otkrio je da pomaže Srbinu bez novčane nadoknade.

Njegov poziv za saradnju bio je iznenađenje za mene. Rekao sam već da sam ga odbio na početku, ali me je nakon toga supruga Štefi Graf nagovorila da ipak prihvatim taj izazov jer bi mogao da bude uspešan i da ću sigurno uživati. Rekao sam da je to u redu i došao ranije u Pariz, da ga upoznam i pomognem mu – ispričao je Agasi.

On je naveo da to što pomaže Đokoviću smatra dobrom stvari za tenis.

On je veoma inspirativan momak za mene. To što radim, radim u svoje slobodno vreme, ne želim da budem plaćen, ne želim ništa, samo hoću da mu pomognem. Želim da pomognem Novaku da unapredi svoju igru, a mislim da je to dobro i za tenis. To je moj doprinos – naveo je Agasi, koji je kao i Đoković tokom karijere osvojio sva četiri grend slem turnira.

Agasi je ponovio da nemaju dugoračan plan, ali da je spreman da pomogne Đokoviću uvek kada mu je to potrebno. Oni će najverovatnije nastaviti saradnju na velikim turnirima, od kojih je prvi Vimbldon.

Ako želi da budem s njim u Londonu, ja ću doći. Sve što je ostvarivo, ja ću sto posto uraditi – naveo je Agasi, uz napomenu da i on mnogo uči od Novaka, da imaju odličnu komunikaciju i da veruju jedan drugom, što je veoma važno za uspešnu saradnju.