Ovčiji testisi, propali političari i manijaci: ‘Najluđi’ predsednici fudbalskih klubova (FOTO)

Nekim sportskim radnicima trebalo bi doživotno zabraniti da se bave čime god da se bave! Ne biraju reči, psovke su im deo svakodnevnog vokabulara, a ni pretnje nisu retke. Na našoj listi ''ocrnjenih'' ovoga puta našli su se predsednici fudbalskih klubova koji svojim ponašanjem ruže „najbitniju sporednu stvar na svetu”.

 

10. Aurelio de Laurentis – Napoli

Predsednik Napolija ostao je poznat po svojim besmislenim, pomalo i uvredljivim izjavama. Lionelu Mesiju je rekao da je kreten, Engleskinje je opisao kao ’’žene koje ne peru svoje genitalije’’, a jednom je tvrdio da će da napusti fudbal pošto mu se nije dopao sezonski raspored mečeva svog kluba. Skoro je čak pripretio svojim fudbalerima da neće dobiti odmore po okončanje sezone ukoliko ne poprave svoju formu.

 

9. Luis Nikolin – Monpelje

U svakom pogledu ovaj čovek privlači pažnju svojim postupcima. Preuzeo je klub 1974. godine i uzdigao ga od amaterskog ranga do Prve lige Francuske, ali je titulu dočekao tek 2012.

Nikada se nije nije snebivao da kaže ono što misli, pa tako bez problema koristi reč ”peder” i to u kontekstu da voli homoseksualce jer je tako ostalima „mnogo više cica na raspolaganju”. Takođe, rekao je da bi uvek radije na klupi svog tima video Rolana Kurbisa od Karla Anćelotija jer je Kurbis osvojio šampionat sa ”polu-retardiranim” igračima.

8. Maurisio Zamparini – Venecija i Palermo

Spasio je Veneciju od bankrotstva 1987. godine, a tokom 15 godina na čelu kluba (u dva mandata) promenio je 15 stratega za 15 sezona. Sa istom praksom nastavio je u Palermu kojeg je preuzeo 2002. i vodio do 2013. Tu je tek bio lak na obaraču kada su treneri u pitanju jer je 25 stručnjaka prodefilovalo klupom Palerma tokom deset sezona.

Svojim igračima je pretio da će da im odseče testise, Adrijana Mutua je nazvao ’’prevrtljivim ciganinom’’ usput rekavši da je to kompliment, a predlagao je da bi sudije koji prave greške trebalo poslati u zatvor.

7. Masimo Ferero – Sampdorija

Prethodno pomenuti Zamparini ga je nazvao ludim pošto je ovaj izjavio da mu je predsednik Palerma pretio da će ga ubiti. Poznat je po tome što ne preza od prakse da napada ostale čelnike klubova. Vlasnika Intera Erika Tohira, koji potiče iz Indonezije, nazvao je ’’bezveznim Filipincem’’, a predsednika Lacija Klaudija Lotita je uporedio sa diktatorom Benitom Musolinijem.

Ipak, njegova ekscentričnost nije smetala ekipi koju vodi naš Siniša Mihajlović da ove sezone blista u italijanskoj Seriji A.

 

6. Sam Hamam – Vimbldon i Kardif

Ovaj libanski biznismen je pravio čuda sa Vimbldonom. Četiri puta za devet godina su ulazili u viši rang takmičenja, a glavna nagrada je stigla u vidu osvojenog FA kupa 1988. godine. Posle dve decenije na čelu tog kluba, njegovo kormilo je napustio 1997, da bi potom preuzeo Kardif.

Jedan od njegovih najbizarnijih ispada bilo je to što je u klauzuli Spensera Prajora stavio da mora da pojede ovčiji testis i da stekne ’’fizičku vezu’’ sa tom životinjom dok igra za velški klub. Defanzivac je ovo prvo uradio, ali srećom se sve završilo na tome. Sada se nalazi na mestu počasnog predsednika.

5. Zdravko Mamić – Dinamo Zagreb

Mamić je oduvek imao upečatljiv talenat u privlačenju pažnje, a otkako je preuzeo Zagrepčane 2003. godine, to je čak i poraslo na viši nivo. Njegova podugačka lista sa kontroverznim ispadima podrazumeva pretnju novinarima, a čuvena je i njegova izjava: „Nabijem Jutjub na penis”.

Otvoreno je priznao da je učestvovao u nameštanju rezultata, bio je kažnjen sa godinu dana van fudbala zbog napada na jednog hrvatskog fudbalskog zvaničnika, a apsolutno nema problema sa tim da javno vređa sportske ili političke radnike koji mu se ne dopadaju.

4. Silvio Berluskoni – Milan

Kada se povede polemika o njemu, ne može da se prenepregne činjenica da je Berluskoni učinio sjajne stvari za milanski klub. Ipak, on je prirodni magnet za kontroverze već decenijama unazad.

Španskog ministra inostranih poslova nazvao je ’’rogonjom’’, rekao je da je prosto nemoguće smanjiti stopu silovanja u Italiji jer su žene toliko lepe, a na prstima obe ruke ne mogu se prebrojiti optužbe za seksualno uznemiravanje sa kojima se susreo. U poslednje vreme se može čuti da je spreman da proda svoj udeo u Mmilanu, što su pristalice kluba sa „San Sira” dočekale sa oduševljenjem.

 

3. Mortada Mansur – Zamalek

Ovaj Egipćanin već godinama pravi dosta bure u svojoj domovini. Postao je predsednik Zamaleka u martu prošle godine, ali to mu nije bilo dovoljno pa je podneo za kanidaturu šefa nacije. Navijači Zamaleka su ga gađali urinom u nameri da ga proteraju iz tog kluba.

Nedavno je izjavio da će svojom cipelom pretući svakoga ko nije u saglasju sa njim. Mnogi mediji u Egiptu čak i ne spominju njegovo ime zbog kontroverznih izjava.

2. Lućano Gaući – Peruđa

Tokom svog mandata poželeo je da formira tim konja pošto oni „ne banče i ne izlaze svake večeri”, a to je tek jedan od njegovih ispada. U klub je doveo sina bivšeg libijskog diktatora Gadafija, uručio je otkaz Južnokoreancu An Jungu Hvanu jer je bio strelac protiv Italije na Svetkom prvenstvu 2002. godine, a pobegao je u Dominikansku Republiku kada je doveo Peruđu do bankrota.

1. Điđi Bekali – Steaua

Nedavno je tek izašao iz zatvora, a bio je optužen za uvrede svake vrste. Rekao je da Steaua nikada ne bi dovela igrača koji je homoseksualac, nije želeo da potpiše sa Sinamom Ponjolom jer je tamnoput i dao je pregršt antisemitskih izjava. Zatvoren je 2013. godine.

Ali, to nije sve! Po osvajanju Superkupa, naručio je sliku sa motivom „Poslednje večere”: on je bio na mestu Isusa Hrista, dok su fudbaleri Steaue bili apostoli. Sada kaže da se promenio da je je tokom vremena provedenog iza rešetaka ’’spoznao Boga’’.