Oven: Engleska je izgubila veru u reprezentaciju

Bivši engleski fudbalski reprezentativac Majkl Oven ocenio je danas da je Engleska izgubila veru u svoj državni tim, posle konstantno loših rezultata na velikim takmičenjima

– Svi su izgubili veru u državni tim. Mislim da se to neće promeniti dok ne postignemo značajniji rezultat na nekom velikom takmičenju – rekao je Oven, preneo je BBC.

Engleska je sinoć, na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, pobedila Švajcarsku sa 2:0.

Oven je rekao da je to ohrabrujuće, ali da jedan dobar rezultat nije dovoljan da se preokrene mišljenje o reprezentaciji, posle ispadanja u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Brazilu ovoga leta.

– Rezultati su loši duže vreme i jedan dobar rezultat to neće promeniti. Ali, protiv Švajcarske smo videli malo svetla. Dobro je što će ti fudbaleri mnogo godina igrati za reprezentaciju – rekao je bivši fudbaler Liverpula.

Oven, koji je u 89 nastupa postigao 40 golova za Englesku, rekao je da engleski fudbaleri ne moraju da idu u strane klubove kako bi popravili svoju tehniku, ali da veliko trošenje novca na transfere u Premijer ligi sprečava mlade fudbalere da se probiju u prvi tim.

– Jedini način je da odu na pozajmicu, osim ako nisu čudo prirode. Ako si mlad igrač u Mančester sitiju, kako ćeš u prvom timu zameniti Jaja Turea ili Vensana Kompanija. Nemaju šanse, nema budućnosti za mlade igrače, osim ako igraju u nekom manjem klubu – rekao je Oven.