OVO NIJE KRAJ VELIKIM REZULTATIMA: “Karijeru želim da završim REKORDOM! “

ivana spanovic
instagram@ivanaspanovic

"Znala sam da sam spremna za to, ali pripremati se za nešto i nešto uraditi su dve različite stvari. To nije nešto što me plaši, te daljine od preko 7,20 ću ponoviti... Da se takmičim samo sa konkurencijom skakala bih kao i one. Ali, želim da se izdvojim i da ostvarim veliki rezultat" , izjavila je Ivana Španović posle jo jedne veličanstvene noći za srpski sport.

 

Srpska atletičarka Ivana Španović opravdala je ulogu apsolutne favoritkinje i u punoj dvorani na Novom Beogradu ostvarila treći najduži skok u istoriji evropskih dvoranskih prvenstava.

Naravno, taj rezultat bio joj je dovoljan za titulu evropske šampionke!

Usledile su čestitke i prvi utisci posle trećeg najboljeg rezultata na svetu na prvenstvima u dvorani.

– Sad mogu da kažem… Ako bih rekla da se za ovo nisam spremala – slagala bih. Ako bih rekla da nisam baš ovako zamišljala svoj veliki lični rekord – opet bih slagala. Sve ono što sam mogla da proizvedem proizvela sam uz pomoć publike. Ne govorim to da bih rekla, već zato što je stvarno tako bilo – rekla je uzbuđena Ivana zahvalivši se publici koja ju je nosila do ovog fantastičnog rezultata.

– Ne mogu da zamislim ni bolje mesto, ni vreme za ovakav rezultat. Izuzetno sam ponosna i prosto i jednostavno ne znam šta da kažem. Hvala svima što su došli, što su bodrili. Drago mi je što se ovako veliko atletsko prvenstvo održalo, što su videli kako to izgleda i nadam se da su zadovoljni. Od srca hvala za svaki osmeh i aplauz i što su bili deo istorije – iskrena je bila Španovićeva.

Svoje uspehe je nizala polako stalno pomerajući granice i obarajući sopstvene rekorde. Sada kada je dosanjala i ovaj san postavlja se pitanje koji su njeni konačni dometi u karijeri.

– Želim da završim karijeru evropskim rekordom – 7,37. To bi bilo dosta – izjavila je španovićeva najjavivši istorijsku poteru za rekordnim rezultatom koji je pre 29 godina postavila legendarna Nemica Hajke Dreksler.