OVO NISTE MOGLI DA ČUJETE U PRENOSU UTAKMICE! “Mi ovo ne damo!” Odbojkašice otkrile kako im je SRPSKI INAT pomogao

O svojim utiscima i tome kako je izgledala saradnja sa Santarelijem u emisiji “Kec na jedanaest” na K1 televiziji govorila je naša zlatna odbojkašica Bojana Drča, koja je ponela titulu najbolje tehničarke na svetu.

Foto: screenshot/youtube.com/OSSRB

Putem video poziva uključila se i Milena Rašić, jedna od najtrofejnijih igračica koja je pre samo mesec dana postala mama.

– I sam Santareli je rekao da je sam sebi stvorio ogroman pritisak i kroz celo prvenstvo je potpuno bio fokusiran na to da se osvoji medalja, da se svaka utakmica pobedi. Nikada nije bilo kalkulisanja, u svaku utakmicu smo ulazile maksimalno koncentrisane i pripremljene zahvaljujući našem stručnom štabu – rekla je Drča za K1 televiziju.

Ova sportiskinja je istakla da je selektor uneo novu pozitivnu energiju u tim i nije krio ni radost ni ljutnju zbog dešavanja na terenu.

– Ponekad nas je i nervirao zbog toga što pokazuje svaku emociju, ali prosto, to je on. Bilo je situacija kada nešto grešimo i ne ide nam, pa nam on dodatno stvara tenziju. Ali mi smo ga prihvatile takvog kakav jeste i mislim da smo odlično funkcionisali ovih pet, šest meseci – ispričala je ona u emisiji „Kec na jedanaest“.

Pored grupnog uspeha i zlatne medalje, Bojana Drča je dobila titulu najboljeg tehničara na svetu.

– Zlato je nešto što najviše znači i to kolektivno je nekako najbitnije za mene. Naravno da mi prija da dobijem nagradu za najboljeg dizača na svetu, bilo bi glupo da kažem bilo šta drugo. Ali uvek ističem to da je ekipa na prvom mestu i da nije bilo njih kao tima da mi dodaju loptu da ja dignem kako treba, ni ta nagrada ne bi došla. Medalja, pehar i sam taj uspeh nas 14 je nešto što mi najviše znači – rekla je ova odbojkašica i objasnila da im je utakmica sa Poljskom bila najteža.

– Vi nas ne čujete šta pričamo a se okupimo na terenu tokom utakmice, ali govorile smo “Mi ovo ne damo!”. Tića Bošković prva je to rekla, devojke sa druge linije isto. To je taj srpski inat koji nam je pomogao.

U programu uživo emisije „Kec na Jedanaest“ Milica Rašić je otkrila da selektora Santorelija poznaje od ranije.

– Igrala sam dosta utakmica protiv njega i nije mi se sviđao uopšte jer sam dosta puta izgubila od njega. Šalu na stranu, on je stvarno izvrstan stručnjak i verujem da je njemu bio najveći pritisak jer svi dobro znamo koliki je Terzić stručnjak koji je 20 godina bio na čelu tima i napravio toliki uspeh sa ekipom. Verujem da je njemu bilo najteže. Ali na kraju, videlo se da su se devojke uklopile i da im prija njegova energija.

Milena je jedna od najtrofejnijih igračica na svetu, koja se od naše reprezentacije oprostila prošle godine.

– Nema mog povratka u tim, ali mislim da to nije problem jer smo na toj poziciji srednjeg blokera sigurni. Već godinama unazad imamo sjajne srednje blokere i devojke koje su nastupale sad na Svetskom prvenstvu na poziciji srednjeg blokera su zaista sjajne i sigurna sam da će napredovati još više. Što se toga tiče nema brige i nema ni razloga da se vratim – rekla je ova odbojkašica za K1 televiziju.