OVO SE ČEKALO! Bogdan Bogdanović otkrio da li će igrati na Olimpijskim igrama u Parizu

Kapiten reprezentacije Srbije u košarci Bogdan Bogdanović istakao je u razgovoru za RTS da će biti deo nacionalnog tima na Olimpijskim igrama ukoliko ga zdravlje posluži.

Foto: screenshot/youtube.com/Z. Highlights

Bogdanović je upisao 17 poena i šest asistencija u pobedi Atlante nad Milvokijem 127:110 u NBA ligi. Pobeda je utoliko značajnija zato što se Milvoki smatra jednim od favorita za prvo mesto u Istočnoj konferenciji NBA lige.

Bogdanović je u razgovoru za RTS istakao da je postojao strah pre početka utakmice od toga da novu sezonu Atlanta ne otvori sa tri uzastopna poraza, kao i to da su odlično čuvali Demijena Lilarda koji je upisao samo šest poena.

“Dobro smo ga čuvali, oni su odmarali Midltona, udvajali smo ga non-stop na piku, samo smo hteli da se on ne razigra, da nas on ne pobedi”, istakao je Bogdanović.

Atlanta naredni duel igra protiv Minesote za manje od 24 sata na domaćem terenu.

“To je NBA, idemo sad kući, letimo kući, daj Bože da stignemo pre 12, da legnem pre 1 i da sutra budem koliko toliko odmoran za tu utakmicu”, naveo je Bogdanović.

Uspomene sa Mundobasketa i planovi za Olimpijske igre u Parizu

Kapiten reprezentacije Srbije prisetio se na kratko i detalja sa Mundobasketa gde su “orlovi” osvojili srebrnu medalju.

“Bilo je lepo, tek će to kroz vreme dobiti na značaju. Lepo leto iza mene, dobra žrtva, imali smo taj peh sa Borišom, ostao je živ, to je najvažnije, nije bilo nekih većih povreda ostalih igrača, vratili smo se zdravi i to je ono što je najbitnije. Mislim da je bila dobra hemija, dobro druženje”, istakao je kapiten Srbije.

Bogdanović je rekao da su se igrači koji nisu bili sa reprezentacijom na Svetskom prvenstvu redovno javljali i pratili utakmice nacionalnog tima, a posebno je naglasio da će biti deo selekcije za Olimpijske igre naredne godine ukoliko zdravstveno bude dobro.

“Iskreno nismo još pričali, malo smo pričali to sa Takijem (Dragan Tarlać, direktor reprezentacije) i Karijem (Svetislav Pešić, selektor), ovako preko poruka. Možda sa nekim saigračima, čisto ono da vidimo gde smo, šta smo, da se čujemo, dopisivanje neko i to je to. Ništa sad, daleko je to”, rekao je kapiten reprezentacije Srbije.

Atlantin plan za novu sezonu

Bogdanović je istakao da ekipa Atlante radi na promeni i da se nada da je potrebno malo vremena za prilagođavanje u novoj sezoni.

“Plan je da se prvo uđe u plej-of, a onda ćemo videti. Ovo je tek početak sezone, odigrali smo prve utakmice, za sad sve ide kako treba. Hvala navijačima na podršci, hvala i ovima što se bude i ovima što dolaze da nas bodre na raznim utakmicama”, zaključio je je Bogdanović.

Ekipa Atlante posle meča sa Minesotom igraće protiv Vašington vizardsa, 2. novembra, a tri dana kasnije će igrati protiv Nju Orleansa.