“PADALI” GOLOVI SA SVIH STRANA: “Kralju” skliznula kruna u Londonu – Šta je sve obeležilo veče u Ligi šampiona? (VIDEO)

Totenhem
Beta

Fudbaleri Totenhema plasirali su se u osminu finala Lige šampiona, pošto su sinoć u Londonu pobedili Real Madrid sa 3:1, dok su Borusija Dortmund i APOEL igrali nerešeno 1:1 u utakmicama četvrtog kola Grupe H Lige šampiona.

 

Što se tiče ostalih grupa, Liverpul je pobedio na svom terenu Maribor sa 3:0, dok je Sevilja, takođe, kod kuće sa 2:1 trijumfovala protiv Spartaka iz Moskve.

U okviru Grupe F, fudbaleri Mančester sitija plasirali su se u osminu finala pošto su na gostovanju pobedili Napoli sa 4:2, dok je Šahjtor iz Donjecka sa 3:1 bio bolji od Fejnorda.

UEFA KAŽNJAVA ZBOG NAVIJANJA: Skenderbeg igra pred PRAZNIM TRIBINAMA, Keln ne sme da prodaje ULAZNICE ZA ZVEZDU

I fudbaleri Porta pobedili su Lajpcig sa 3:1 u utakmici čestvrtog kola Grupe G Lige šampiona, dok su ranije juče Bešiktaš i Monako igrali nerešeno 1:1.

Tako je sinoć, na osam mečeva “palo” čak 28 golova. U nastavku možete pogledati rezultate:

“KRALJU” SKLIZNULA KRUNA U LONDONU

Jedan od zanimljivih duela sinoć – odigran je u Londonu. Totenhem je na stadionu Vembli u potpunosti nadigrao prvaka Evrope i na kraju zasluženo došao do trijumfa.

Ekipa Maurisija Poketina povela je u 27. minutu golom Dele Alija, da bi isti igrač u 56. povisio na 2:0, a Kristijan Eriksen je u 65. doveo londonski tim do tri gola prednosti, da bi konačnih 1:3 postavio Kristijano Ronaldo u 80.

Totenhem je do prednosti stigao gotovo iz prve prave prilike na utakmici. Kiran Tripije prihvatio je jednu dubinsku loptu na desnoj strani kaznenog prostora, te je iz prve poslao na peterac gde je Ali pored svog čuvara uklizao i prosledio je iza Kika Kasilje.

Nastavak prvog poluvremena doneo je otvorenu igru na obe strane terena, ali su mreže mirovale do poluvremena.

NEMA VIŠE SUMNJE, FIFA JE ODLUČILA: Crvena zvezda je i zvanično PRVAK SVETA! (VIDEO)

Početkom drugog poluvremena Totenhem je ponovo bio opasniji, iako je Real imao blagu inicijativu. Erik Dajer je odlično kroz sredinu proigrao Alija, koji se oslobodio svog čuvara i udarcem sa ivice šesnaesterca savladao Kasilju.

 

Samo devet minuta kasnije Totenhem je praktično rešio pitanje pobednika nakon dobre akcije. Hari Kejn proigro je na levoj strani Eriksena koji se fantastično ubacio iz drugog plana i lako realizovao situaciju “jedan na jedan” sa Kasiljom.

Totenhem se posle tog gola povukao, a Real je pokušavao da dođe do gola, a to im je uspelo tek u 80. minutu kada je lopta uz dosta sreće stigla do Ronalda koji je sa peterca iz prve šutirao i savladao Uga Lorisa.