Pakistance uvredila Maradonina izjava

Povodom izjave Dijega Maradone da čelnici Argentinske fudbalske asosijacije znaju o fudbalu koliko i Pakistanci, oglasila se i Pakistanska fudbalska federacija.

Funkcioner kuće fudbala te azijske države Navid Hajder pozdravio je činjenicu što je Maradona govorio o njihovoj zemlji.

– Voleo bih da Maradona dođe u Pakistan i pomogne Pakistancima – rekao je Hajder , ističući da je Maradona već aktivan u Aziji, kao sportski ambasador Dubaija.

Hajder je naglasio da Maradona ima izuzetno znacajnu ulogu u svetu sporta i pozvao ga da pomogne razvoju fudbala u Pakistanu, ali je naglasio da njegova država nije više tako nisko na svetskoj fudbalskoj lestvici.

Reagovao je i trener pakistanskog šampiona KRL Tarik Lutfi rečima da su Maradonini komentari “bajati”, s obzirom da je pakistanski fudbal napredovao.

– Maradona bi bio u pravu da je govorio 12 godina ranije. Sada, medutim, federacija čini mnogo na razvoju ovog sporta – rekao je Lutfi.

Prethodno je legendarni „el Pibe” rekao da i dalje ne oprašta nekadašnjim poslodavcima, predsedniku saveza Huliju Grondoni i direktoru Karlosu Bilardu, koji su mu uručili otkaz nakon Svetskog prvenstva 2010. godine.

– Prevarili su me, trebalo je da ostanem selektor i za Mundijal u Brazilu, ali se rukovodeći kadar saveza u fudbal razume kao Pakistanci – rekao je Maradona.