PAKLENI TEMPO: Fudbaleri Crvene zvezde odigrali mečeva koliko Keln i Arsenal zajedno, a evo ŠTA IH ČEKA DO KRAJA SEZONE!

crvena zvezda
crvenazvezdafk.com

Fudbaleri Crvene zvezde će ove sezone odigrati najviše zvaničnih utakmica u jednoj sezoni.

 

Posle deset godina crveno-beli su se ponovo plasirali u grupnu fazu evropskog takmičenja, publika se, konačno, posle jedne decenije prisetila slasnog ukusa koji sa sobom nosi lopta u gostujućoj mreži u utakmici UEFA takmičenja, stigla je 12 godina iščekivana pobeda u grupnoj fazi internaconalnog takmičenja…

Uloga zapaženija od one koju su Beograđani prethodnih godina zaduživali na međunarodnoj pozornici oslikala se i na klupski kalendar, pa će fudbaleri Crvene zvezde, već izvesno, ove sezone odigrati najviše zvaničnih utakmica u jednoj sezoni.

Tim Vladana Milojevića na kratak odmor otišao je sa 21 odigranim duelom, a do kraja jeseni biće na terenu 37 ili 38 puta (zavisno od učinka u Kupu Srbije).

Primera radi, Crvena zvezda prošle sezone, novu godinu je dočekala sa 29 zvaničnih mečeva, koliko je predviđeno da ove sezone odigra do 4. novembra i gostovanja Radničkom u Nišu.

Ovosezonski pakleni tempo za srpske uslove do posebnog izražaja dolazi prilikom povlačenja paralele sa sezonom 2014/15 u kojoj su crveno-beli tokom cele takmičarske godine odigrali 32 zvanična duela.

Brojka od 21 utakmice Crvene zvezde do posebnog izražaja dolazi ukoliko se uporedi sa brojem zvaničnih mečeva rivala u grupi H Lige Evrope.

Sledeći rival crveno-belih, Arsenal, odigrao je deset utakmica manje, dok je Keln od letnje pauze deset puta izlazio na teren. Čak ni beloruski predstavnik BATE, koji je u jeku sezone, od početka jula nije odigrao više duela od fudbalera iz LJutice Bogdana 1a.

Crvena zvezda će poslednji duel u 2017. godini odigrati 13. decembra protiv Partizana u Humskoj. Kraj sezone crveno-beli dočekaće sa najmanje 52 utakmice, a u slučaju da se plasiraju u finale Kupa Srbije i šesnaestinu finala Lige Evrope letnju pauzu dočekaće sa 59 mečeva!