PALA ODLUKA: Ronaldo najbolji igrač u 2016. godini

Kristijano Ronaldo
instagram.com

Portugalski fudbaler, Kristijano Ronaldo progrlašen je za najboljeg igrača u 2016. godini u izboru FIFA.

Ronaldo koji je protekle sezone osvojio Ligu šampiona sa Realom i Evropsko prvenstvo sa reprezentacijom, pobedio je velikog rivala i zvezdu Barselone Lionela Mesija i fudbalera Atletiko Madrida, Antoana Grizmana.

On je osvojio više od trećine glasova – 34,54% pripalo je njemu, Argentinac je bio drugi sa 26,42%, dok je Antoan Grizman dobio 7,53%. 

Frans fudbal i FIFA do sada su dodeljivali Zlatnu loptu, ali je nakon prestanka saradnje Svetska fudbalska federacija morala da započne sa novim priznanjem, koje je jednostavno nazvala “The Best”.

FIFA je proglasila i tim godine koji čine golman Bajerna Manuel Nojer, defanzivac Juventusa Dani Alveš, igrači Real Madrida Serhio Raoms i Marselo, kao i Đerar Pike iz Barselone. U veznom redu su Toni Kros i Luka Modrić iz Reala, odnosno Andres Inijesta iz Barselone, dok su u napadu Lionel Mesi i Luis Suares iz Barselone, kao i fudbaler Reala Kristijano Ronaldo.

U glasanju za “FIFA The Best” nagrade su učestvovali kapiteni i selektori svetskih reprezentacija (po 25 posto glasova), akreditovani novinari (25 procenata) i navijači putem interneta (25 procenata).