Pala odluka: Sloboda ostaje u ligi, Zvezda u subotu u Užicu

Upravni odbor Fudbalskog kluba Sloboda iz Užica većinom glasova je doneo odluku da odustane od najavljenog povlačenja iz Jelen Superlige.

Uprava Slobode najavila je istupanje iz lige zbog navodne neregularnosti takmičenja, uz zahtev za ostavkom predsednika Zajednice Superligaša Zvezdana Terzića.

Užičani posle 27 odigranih utakmica u ovosezonskom takmičenju imaju 27 bodova i nalaze se na13. mestu, a do kraja lige očekuju ih dueli sa Crvenom zvezdom, Donjom Sremom i Voždovcem.

Početkom marta Uprava kluba iz Užica se oglasila prvim saopštenjem, u kom je navedeno da je klub žrtva moćnika, potom su zadražene promene u srpskom fudbalu uz pretnju žalbi UEFA, da bi početkom maja stigla najava da bi klub mogao da odustane od predstojećeg duela sa Crvenom zvezdom.

Odluku Upravnog odbora FK Sloboda prenosimo u celosti i bez ispravki:

“Smatramo da naš klub ima moralnu obavezu i pravo da istupi iz Jelen Superlige, jer je na mnogo utakmica bio drastično oštećen, dok su nas drugi konkurenti, iako lošije plasirani od nas, u poslednjim kolima, zahvaljujući postignutim “iznenađujućim”rezultatima , stigli ili prestigli na tabeli.

Dakle, ako nastavljamo takmičenje u Ligi, i sami ćemo biti saučesnici ove velike farse u srpskom fudbalu.

Sa druge strane, svesni smo donkihotovske borbe koju vodimo sa nedodirljivim fudbalskim vetrenjačama. Znamo da ćemo na kraju ostati usamljeni, kako to često biva sa borcima za pravdu, i da ćemo biti drastično kažnjeni premeštanjem u dva stepena niži rang takmičenja, zbog čega će najveću štetu imati upravo oni zbog kojih fudbal u Užicu i širem regionu i postoji – naših vernih navijača i simpatizera, kojima se ovom prilikom iskreno zahvaljujemo, jer su nam verovali i bodrili u svim iskušenjima.

Teška srca, emocionalno i moralno obeshrabreni,uvažavajući stav lokalne samouprave kao i drugih sponzora sa kojima radimo na ovom zajedničkom projektu, upravo zbog budućnosti užičkog i srpskog fudbala i zbog svih Užičana, donosimo odluku da nastavimo takmičenje u Jelen super ligi i odigramo utakmicu 28.kola sa Crvenom Zvezdom, svesni da ćemo u prvom momentu najviše uvrediti naše verne navijače i članove Uprave koji se teško mire sa očitim nepravdama.

Ponavljamo, ova odluka je teška za Klub, ali procenjujemo da je u dugoročnom smislu korisnija od istupanja iz Lige. Takođe se nadamo da će poslednja tri kola, pre svega zahvaljujući našem Klubu, biti konačno regularna, kao i da će organi FSS i državni organi, kako su više puta obećavali, početi sa borbom za sređivanje stanja i odnosa u srpskom fudbalu i svim sferama društvenog života”.