Palo pomirenje Vujoševića i Čovića?

Sudeći po poslednjim izjavama trenera Partizana Duška Vujoševića, na pomolu je pomirenje s predsednikom KK Crvena zvezda Nebojšom Čovićem. U prilog takvoj konstataciji ide i njegova podrška prvom čoveku crveno-belih, koji ističe da je Čoviću i dalje mesto u sportu.

– Čoviću je apsolutno mesto u sportu! On je sa svojom inženjerskom pameću napravio mnogo toga u Železniku, napravio je klub, doduše koristeći vreme tranzicije. Pokazuje ljubav prema košarci, jer je deo te zarade uložio u ovaj sport. Ima velike organizacione sposobnosti i zaslužan je za mnogo toga – kazao je Vujošević za Partizan.net i dodao:

– Možda nekome trenutno ne odgovara, pa se sad postavlja pitanje da li je njemu mesto ovde. Smatram da svako ko je nešto napravio, ko ume da se izbori, treba da bude tu.
Duško Vujošević se osvrnuo i na potpredsednika fudbalskog kluba s Marakane.
– Ja sam s Kokezom jednom sedeo i gospodski se ponašao, čak mi je rekao da mu otac navija za Partizan. O Slaviši nemam dovoljno informacija i ne želim da o njemu ili bilo kome olako sudim – zaključio je Vujošević.

Trener Partizana Duško Vujošević smatra da sukob između „večitih rivala” nije dobar za srpski sport.
– Rivalitet kakav je sada između Crvene zvezde i Partizana nije dobar za državu. Najpre je potrebno smanjiti tenzije, i to pravičnijom raspodelom donacija iz javnih preduzeća. Svako ima pravo da navija za neki klub, ali političari ne smeju da budu ostrašćeni. Potrebno je i da organi javnog reda i mira vrše svoj posao, i to ne selektivno, prema klupskim bojama, nego prema svim prestupnicima – istakao je Vujošević.loading...