Panika u Cirihu: Dojava o postavljenoj bombi na Kongresu FIFA

FIFA
Beta

Švajcarska policija saopštila je da je danas oko 11.00 dobila dojavu o podmetnutoj bombi na Kongresu Svetske fudbalske federacije (Fifa) u Cirihu, presnosi Eurosport.

 

Agencija Asošijeted pres (AP) javlja da je policija po dojavi evakuisala “Halen stadion”, gde se održava 65. Kongres Fife, ali da nije evakuisana cela zgrada. Policijska istraga je u toku.

Kongres Fife je nastavljen posle pauze za ručak.

AP navodi i da je tokom govora predsednika Sepa Blatera došlo do incidenta, kada je jedna žena mahala palestinskom zastavom i uzvikivala “crveni karton rasizmu”. Palestina na Kongresu od Fife zahteva da suspenduje Izrael, jer su bezbednosne snage ove zapadno obalske države u pojasu Gaze ograničili kretanje fudbalera.

U Cirihu bi danas trebalo da se održe izbori za predsednika Fife, na kojima su kandidati aktuelni prvi čovek svetske kuće fudbala Sep Blater i jordanski princ Ali Bin el Husein.

Švajcarske vlasti su u sredu na zahtev SAD uhapsile sedmoricu čelnika Fife u sklopu istrage o korupciji, što je najveći skandal u 111-godišnjoj istoriji svetske kuće fudbala.