Pao rekord u Areni: Najefikasnija utakmica Partizana od kada igra ABA ligu (VIDEO)

Košarkaši Partizana pobedili su na svom terenu MZT iz Skoplja rezultatom 120:67 u utakmici 15. kola ABA lige, što je najefikasniji meč crno-belih u istoriji regionalnog takmičenja.

Foto: screenshot: youtube.com/ABA Liga j.t.d.

Crno-beli su večeras u “Štark areni” potpuno dominirali od prvog do poslednjeg minuta meča protiv protivnika koji ni fizički, a ni po znanju i talentu, nije dorastao da se suprotstavi Partizanu.

Dozvolili su košarkaši MZT-a igračima Partizana da se razmašu u napadu i često neometani zatrpavaju koš, što je rezultiralo gotovo neverovatnim procentima šuta – 28/38 za dva (73,7 odsto) i 13/17 za tri poena (76,5 odsto). Samo Matijas Lesor nije pogodio trojku.

Već posle odigrane prve četvrtine, u kojoj su crno-beli promašili samo jedan šut iz igre, bilo je 29:15 za beogradski tim. Nakon 20 minuta košarke Partizan je imao i celih plus 20, a kako su domaći i u trećem i u četvrtom kvartalu postigli preko 30 poena, zaostatak MZT-a rastao je iz minuta u minut.

Svih 12 igrača Partizana se upisalo u listu strelce, a najefikasniji bio je Alen Smailagić sa 24 poena, pratio ga je Aleksa Avramović sa 18, Tristan Vukčević je imao 13, a Jam Madar 14 postignutih poena.

Trener Obradović je uspeo i da odmori nosioce igre – Kevin Panter je završio meč sa bezmalo pet minuta na terenu, nešto više je igrao Matijas Lesor, a ostali igrači podelili su minutažu.

Najbolji među igračima MZT-a bili su Majk Kefi i Damjan Stojanovski sa po 14 postignutih poena, dok je Vojdan Stojanovski dodao deset.

Partizan je večeras upisao 13. pobedu u regionalnom takmičenju, a u četvrtak crno-bele, u okviru 20. kola Evrolige, očekuje teško i važno gostovanje u Valensiji.

MZT je još uvek na samo dva trijumfa u ABA ligi. Tim iz Skoplja je poslednji put slavio 27. novembra prošle godine, kada je pobedio Megu na svom terenu. Seriju poraza za sada nije zaustavio ni Dragan Nikolić, koji je krajem decembra na klupi zamenio Aleksandra Petrovića.