PAPRENA KAZNA ZA MESIJA: Fudbaler postigao GOL, pa sankcionisan iz NAJBIZARNIJEG RAZLOGA

Barelona je savladala Osasunu sa 4:0, a u centru pažnje bio je kapiten Katalonaca Leo Mesi.

printscreen/youtube.com/Rafael Football

Argentinac je proslavio gol odavši počast jednom od najboljih fudbalera svih vremena i svom idolu, kao i bivšem igraču Barse Dijegu Armandu Maradoni.

Podsetimo, El Pibe je preminuo prošle srede i sahranjen je u četvrtak, a Barselona je u prvom meču posle ove tragedije odala poštu.

Prilikom postizanja četvrtog gola za bivšeg šampiona Španije, Leo je skinuo dres ispod koga je imao dres Njuels Old Bojsa, kluba u kome ponikao, a za koji je svojevremeno igrao i Maradona.

Sudija je Mesiju pokazao žuti karton, ali tu nije bio kraj mukama kapitena Barse. Dan kasnije, FS Španije izrekao je Leu kaznu, u iznosu od 3.000 evra. 

Fudbaler koji nakon što postigne gol ili zbog bilo kog drugog razloga u slavlju podigne dres i ispod njega pokaže bilo kakvu reklamu, slogan, poruku, anagram, akronim ili crtež, bez obzira na njihov sadržaj i svrhu te akcije, biće kažnjen kao počinitelj ozbiljnog prekršaja sa 3.000 evra i upozorenjem. Tu kaznu plaća klub počinitelja ozbiljnog prekršaja – navodi se u pravilniku španskog fudbala.

Takođe na dresu Njuelsa koji je Mesi nosio ispod svog i koji je pokazao kada je skinuo svoj dres je stajala reklama japanske kompanije Jamaha.

Podsetimo, po mnogima najbolji fudbaler današnjice je trenirao u Njuelsu od 6. do 13. godine, kada je prešao u Barselonu, a Maradona je igrao za Old Bojse kratko između 1993. i 1994. godine. Interesantno je da je Leo bio na stadionu u Rozariju kada je Maradona debitovao za taj klub.

Bio sam mali, ničeg se ne sećam, ali znam da sam bio tamo – rekao je svojevremeno Lionel Mesi.