PARAOLIMPIJSKE IGRE: Za sada imamo 4 HEROJA, zasigurno će ih biti više (FOTO)

Paraolimpijci
Kolaž/Dnevno.rs

Naši paraolimpijci počeli žestokim startom u Riu.

 

Paraolimpijske igre u Riu, svečano su otvorene 7. septembra. Zastavu Srbije na otvaranju, nosila je naša stonoteniserka Borislava Perić Ranković.

Srbija nije dugo čekala da bi se ovenčala prvim odličjem. Ovo su prva četiri asa, koja su Srbiju u prvim danima Olimpijade učinili ponosnom.

Prvu medalju za Srbiju  na Paraolimpijskim igrama, obezbedio je stonoteniser Mitar Palikuća. On je za bronzanu medalju savladao Norvežanina  Urghauga sa 3:1.

 

Nije se dugo čekalo na drugu medalju, i to zlatnu, koju je za Srbiju uzela naša stonoteniserka Borislava Perić Ranković, savladavši u finalu kineskinju Miao Zhang sa 3:2 u setovima.

Pored svojih dvoje kolega, istakla se još jedna dama iz sveta stonog tenisa Nada Matić, koja je pobedom nad Britankom S. Gilroj rezultatom  sa 3:2 u setovima uzela bronzano odličje.

 

Posle više, nego briljantnog ciklusa stonotonisera, strelac Laslo Šuranji ‘ustrelio’ je zlatnu medalju za Srbiju u disciplini 50 metara MK puškom trostav.

 

Može se primetiti da su naši paraolimpijci imali žestok start, ako se ‘Po jutru dan poznaje’, realno je očekivati još medalja. 

Paraolimpijski tim Srbije predstavlja 16 sportista koji će se boriti za medalje u stonom tenisu, pauerliftingu, streljaštvu, bacanju čunja, bacanju diska, bacanju kugle i bacanju koplja.

Srbiju na POI u Riju predstavljaju: Borislava Perić-Ranković, Mitar Palikuća, Nada Matić, Goran Perlić, Rastko Jokić, Zdravko Savanović, Laslo Šuranji, Živko Papaz, Dragan Ristić, Petar Milenković, Nebojša Đurić, Miloš Mitić, Miloš Zarić, Nemanja Dimitrijević, Saška Sokolov i Željko Dimitrijević.