‘Parni valjak’ pregazio ‘Građevinare’: Partizan ponovo beži Zvezdi četiri boda

Fudbaleri Partizana pobedili su na svom terenu Rad sa 2:0, u utakmici 19. kola Super lige Srbije i prekinuli njegovu seriju od tri pobede u prolećnom delu šampionata.

  

Partizan je poveo u 31. minutu golom Nikole Drinčića iz slobodnog udarca, a konačan rezultat postavio je Nikola Ninković u 50. minutu.

Crno-beli posle druge uzastopne pobede imaju 46 bodova i vratili su četiri boda prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu, a Rad je pao na osmo mesto sa 25 bodova.

Sve utakmice 19. kola danas su počele minutom ćutanja povodom pogibije sedmoro ljudi u padu helikoptera.

Na početku meča ekipe su bile ravnopravne na terenu, nije bilo ozbiljnijih prilika za gol, a Rad je pokazao da nije dosao u Humsku da se brani.

Posle nekoliko udaraca na obe strane koje su golmani bez problema zaustavili, prva ozbiljna prilika viđena je u 27. minutu.

Posle centaršuta Ninkovića s leve strane Nemanja Kojić je atraktivnim udarcem pokušao da savlada golmana Rada, ali je Boris Radunović uspeo da uhvati loptu iz drugog pokušaja i spreči gol.

Rad je u 29. minutu postigao gol preko Petra Jelića, ali je poništen zbog ofsajda, a dva minuta kasnije Partizan je stigao do prednosti.

Drinčić je sa 25 metara odlično izveo slobodan udarac po sredini gola i doneo crno-belima prednost.

U poslednjim sekundama prvog poluvremena Partizan je mogao i da duplira vođstvo, ali je Ninković posle odličnog prodora i šuta pogodio prečku.

Partizan je dupirao vođstvo u 50. minutu, kada je Kojić glavom loptu prebacio do Grbića, koji je dobro prošao po desnoj strani, oslobodio se dvojice igrača Rada i centrirao na penal do Ninkovića, koji je bez problema poslao loptu u mrežu.

Sudija Milan Jeremić je u 70. minutu na kratko prekinuo utakmicu zbog transparenata koji su navijači Partizana istakli na južnoj tribini, nezadovoljni suđenjem u prošlom kolu.

Do kraja utakmice nije bilo ozbiljnijih prilika pa je Partizan bez većih problema ostvario 14. prvenstvenu pobedu.

U sledećem kolu narednog vikenda Partizan će igrati na gostujućem terenu protiv Čukaričkog, a Rad će biti domaćin Donjem Sremu.

Pre toga, Partizan će u sredu igrati protiv Voždovca, prvu polufinalnu utakmicu Kupa Srbije.