‘Parni Valjak’ pregazio Zagrepčane! Crno-beli uknjižili devetu pobedu u nizu, Cibona – Partizan 64:81

Košarkaši Partizana slavili su u Zagrebu, u okviru 22. kola ABA lige, savladavši Cibonu rezultatom 81:64 (25:21, 25:7, 18:13, 13:23).

Odlična partija ekipe Duška Vujoševića, koja je meč prelomila već u drugoj četvrtini. Crno–beli su tu deonicu dobili sa 25:7 i do poluvremena napravili dvocifrenu prednost od 22 poena, koju su do samog kraja održavali.
Cibona defnitvno nije mogla da parira srpskom šampionu u današnjem meču, što se rezurtiralo i ovako ubedljivom pobedom Partizana.

Najbolji u gostujućem timu bio je Aleksandar Pavlović sa 17 poena, a odlični su bili i Nikola Milutinov i Dragan Milosavljević sa po 13 poena. Milutinov je upisao i čeitiri skoka, dok je kapiten dodao i pet asistencija.

Crno-beli su potvrdili da su u odličnoj formi, a 15. trijumfom, uz sedam poraza, dodatno su se učvrstili na četvrtoj poziciji na tabeli, ujedno uvećavši šanse i da u preostala četiri kola stignu i do treće pozicije. S druge strane, Cibona zauzima desetu poziciju sa devet pobeda i 13 poraza.

NAJAVA I TOK MEČA:

Cibona je minulih kola bila znatno oslabljena u odnosu na početak sezone, ali u današnjem meču Slaven Rimac će moći da računa na Vladu Ilievskog i Marka Jagodić-Kuridžu, koji se vraćaju u tim.

Ipak, trener Partizana Duško Vujošević ističe da je Cibona talentovan tim uprkos problemima koje ima ove sezone.

Idemo u Zagreb sa ambicijom da dobijemo utakmicu, svesni da je Cibona oslabljena odlaskom trojice igrača, ali da su to nadoknadili prilikama koje su dobili mladi talentovani igrači, entuzijazmom, povećanim angažovanjem preostalih igrača – smatra trofejni stručnjak.

Vujošević je naglasio da eventualnim trijumfom Partizan može da obezbedi mirnija završnicu ABA lige.

S druge strane, strateg zagrebačkog kluba kaže da njegov tim mora da zatvori reket i uspostavi kontrolu u skoku ako želi da se nada dobrom rezultatu protiv crno-belih.

Partizan se nalazi u dobroj formi. Čeka nas teška utakmica kao i prošle nedelje protiv Cedevite. Tepić, Milosavljević i Dalo su igrači koji im daju energiju. Očekujem da nas napadnu ispod koša, zato moramo da zatvorimo reket. To je ključ, ako to iskontrolišemo, sve druge stvari na terenu biće lakše – kaže Slaven Rimac.

Partizan je četvrti na tabeli sa skorom 14–7, dok je Cibona deseta sa devet pobeda i 12 poraza.

Podsetimo, nedavno je klub iz Humske napustio Đorđe Gagić, a čelnici crno-belih su brzo reagovali i angažovali krilnog centra iz Vojvodine Božu Đumića.

Prva četvrtina: Cibona – Partizan 21:25

Petorka Partizana: Murić, Milosavljević, Tepić, Milutinov, Mačvan.
Iz rolinga Edo Murić lako poentira za prve poene na meču. Cibona odmah uzvraća, a uz malo sreće Tepić vraća vođstvo. Razigrano je od samog starta. Atraktivinm zakucavanje Žižić diže domaću publiku na noge – 4:4. Zakucavanjem uzvraća i Milutinov, sigurno napadačko otvaranje meča crno-belih. Tepić je otvorio kontru, a Murić se vrlo lepo snašao za silovito zakucavanje – 8:4.

S druge strane, poenita Mavra, Partizan neiskorišćava naredni napad, a Gabić je to kazno šutem za tri poena i prvo vođstvo Cibone – 9:8.
Gledali smo odličan tempo igre, koji se kod oba tima najviše bazirao na napadu, što nam je omogućilo da u većem delu prve deonice gledamo koš za košem. 

Tim Duška Vujoševića je prednost vratio serijom od 6:0 preko Milutinova, Milosavljevića i Tepića, što je prekinuo Mavra trojkom. Ubrzo je i Pavlović bio precizan u šutu za tri poena i novih „+5” (19:14).

Do kraja prve četvrtine crno-beli su održavali prednost. Domaćin je imao rezultatski priključak, pa Partizan nije uspeo da se posle uvodnih 10 minuta odlepi i napravi nešto veću razliku – 25:21.

Druga četvrtina: Cibona – Partizan 7:25

Siguran nastavak crno-belih, koji su na početku druge četvrtine napravili seriju od 6:0. Sa linije slobodnih bacanja Milutinov je i doneo prvu dvocifrenu prednost na meču – 31:21. Cibona preko Krušlin, posle dva i po minuta, konačno postiže prve poene u ovoj deonci. Filip je bio siguran u šutu za tri poena – 31:24.

Sa distance od 6.75 metara siguran je bio i kapiten crno-belih Dragan Milosavljević (36:26), ubrzo je i Dalo postigao svoje prve poena, a Partizan je nastavio da povećava prednost – 44:26.

 

Na tri minuta do poluvremena ekipa Duška Vujoševića je imala i ogromnih 20 poena razlike (46:26). I mladi Vanja Marinković cepa mrežicu i postiže prvu trojku na meču. Do odlaska na odmor gosti su imali kontrolu nad mečom, uspeli su da se odlepe i da održavaju dvocifrenu prednost – 50:28.

Treća četvrtina: Cibona – Partizan 13:18

Raste prednost Partizana i u drugom poluvremenu. Mačvan i Pavlović trojkama odvode crno-bele na „+31” (61:30). Fenomenlano igra ekipa Duška Vujoševića, a takav tempo Cibona danas nije mogla da isprati što se rezurtiralo ogromnom razlikom koju je Partizan pravio. U finišu treće deonice mogli smo da vidimo zastoj u napadu crno-belih, ali prednost se nije spuštala ispod 20 poena razlike. Debitant Božo Đumić dobro je odigrao u ovom delu, imao je dve atraktivne rampe.

Četvrta četvrtina: Cibona – Partizan 23:13

Sve bi bilo idealno u završnici da se sredinom treće deonice nije povredio Milutinov, kom je uz bolnu grimasu na licu bandažiran list leve noge, a njegovi saigrači su samo održali prednost do konačnih 81:64.