PARTIJA KARIJERE MLADOG SRPSKOG IGRAČA: Vratio se u Oklahomu i pokazao zašto je u NBA (VIDEO)

Tek što se vratio u Oklahomu Tander iz Razvojne lige, Aleksej Pokuševski je odigrao najbolji meč od dolaska u NBA ligu.

screenshot/youtube.com/Oklahoma City Thunder

Očigledno da je mladom Srbinu prijalo to što se “spustio” na kratko, što se videlo u pobedi Tandera nad Dalas Maveriksima 116:108.

Bivši član Olimpijakosa kao starter dobio je čak 30 minuta da se dokaže i vreme iskoristio da upiše 14 poena (4/11 iz igre), osam skokova i tri asistencije.

A na sve to dao možda i odlučujući doprinos u ključnim trenucima – poslednjih minut i po.

Pri vođstvu od četiri razlike udario je blokadu Džejlenu Bransonu, da bi postigao pet poena do kraja i srušio svaku nadu gostiju iz Teksasa.

Pokuševski je do sada najbolji meč odigrao 14. januara protiv aktuelnih šampiona Los Anđeles Lejkersa kada je ubacio 10 poena.

Partiju karijere 19-godišnjeg Srbina gledali su Luka Dončić, koji je odmarao zajedno sa Kristapsom Porzingisom, i Boban Marjanović koji je za pet minuta imao učinak od četiri poena i pet uhvaćenih lopti.

Najefikasniji na meču bio je Šaj Gildžus-Aleksander sa 32 poena, Al Horford je dodao 21, a kod Tandera je isto kao Pokuševski dao Lugenc Dort.

Na drugoj strani, Džoš Ričardson je imao 27, Branson jedan poen manje, a Tim Hardavej 24. Tander je došao do 16. trijumfa u sezoni, pored 21 poraza, i nastavlja borbu za plej-of u čijoj je trci i Dalas sa skorom 19-17 tačno iznad crte.