PARTIJA KARIJERE U NBA LIGI: Sjajno veče Gudurića za pobedu Memfisa nad Šarlotom (VIDEO)

Košarkaši Memfisa pobedili su noćas na gostujućem terenu Šarlot sa 119:117 i prvi put vezali dve pobede u ovoj sezoni NBA lige.

Beta/AP

Pobedu Memfisu doneo je ruki Dža Morant košem 0,7 sekundi pre kraja. On je utakmicu završio sa 23 poena i 11 asistencija. Jonas Valančijunas postigao je 18 poena uz 13 skokova, dok je srpski košarkaš Marko Gudurić u pobedi učestvovao sa 17 poena, što je njegov rekord karijere u NBA ligi. Imao je i dva skoka i po jednu ukradenu loptu i blokadu.

U ekipi Šarlota najefikasniji je bio Teri Rozije sa 33 poena, od kojih je postigao sedam “trojki”. Malik Monk dodao je 20 poena uz osam skokova, a Devonte Grejem 19 poena.

Košarkaši Hjustona pobedili su Los Anđeles Kliperse sa 102:93 i ostvarili peti uzastopni trijumf. Roketse je predvodio Džejms Harden sa 47 poena, sedam asistencija, šest skokova i tri ukradene lopte. Rasel Vestbruk postigao je 17 poena, a Klint Kapela 12 poena uz 20 skokova.

U ekipi iz Los Anđelesa, koja je utakmicu završila bez isključenog trenera Doka Riversa, najefikasniji je bio Kavaj Lenard sa 26 poena, 12 skokova i sedam asistencija, dok je Lu Vilijams dodao 20 poena, sedam skokova i četiri asistencije.

Los Anđeles Lejkersi pobedili su Golden Stejt sa 120:94 i ostvarili devetu pobedu u 11. utakmici u sezoni. Lebron Džejms je za tri četvrtine postigao 23 poena uz 12 asistencija, a Kajl Kuzma postigao je 22 poena za Lejkerse. Džaval Mekgi pobedi je doprineo sa 18 poena i 17 skokova, a Dvajt Hauard sa 15 poena i osam skokova. U timu nije bilo Entonija Dejvisa zbog problema sa desnim ramenom.

Golden Stejt je pretrpeo peti uzastopni poraz i sada je na skoru od 2/10. Najefikasniji u tom timu, koji i dalje igra bez nekolicine standardnih igrača, bio je Dandjelo Rasel sa 21 poenom.

Boston je ostvario devetu uzastopnu pobedu nakon što je bio bolji od Vašingtona sa 140:133. Sedmorica igrača Bostona postigli su dvocifreni broj poena, a najefikasniji su bili Kemba Voker sa 25 poena, pet skokova i pet asistencija, Džejson Tejtum sa 23 poena i Džejlen Braun sa 22 poena.

Seltiksi imaju skor 9/1, a jedini poraz doživeli su u prvoj utakmici sezone protiv Filadelfije.

Vašington je izgubio treću uzastopnu utakmicu, odnosu šestu u poslednjih sedam, a najbolji u toj ekipi bio je Bredli Bil sa 44 poena, šest asistencija i pet skokova.

Toronto je pobedio Portland sa 114:106. Aktuelne šampione predvodili su Paskal Sjakam sa 36 poena i Fred Vanvlit sa 30. Sa druge strane najefikasniji je bio Rodni Hud sa 25 poena.

Orlando je pobedio Filadelfiju sa 112:97, a Minesota je pobedila San Antonio sa 129:114 i nanela mu treći uzastopni poraz.