Partizan će ugostiti Radnički na Banjici

Vaterpolisti Partizana i Radničkog igraju u subotu na Banjici (18h) drugi meč polufinalne serije plej-ofa, a Kragujevčani su slavili u prvom duelu.

Sa 12:8 u Parku Radnički je poveo u finalnoj seriji, a potrebna mu je još jedna pobeda da izbori novo finale sa Crvenom zvezdom.

U poslednjem duelu na Banjici ova dva tima, Radnički je slavio sa 9:8 u Ligi šampiona, u meču bez rezultatskog značaja.

Izabranici trenera Uroša Stevanovića na taj način zadržali su oreol nepobedivosti u najjačem evropskom klupskom takmičenju, a maksimalan učinak imaju i u prethodnih šest duela sa Partizanom.

„Nastavili smo niz pobeda u Evropi. I Partizan i mi smo igrali u kombinovanim sastavima i mnogo toga skrivali pred utakmicu plej-ofa koja nam je bitnija. „Crno-beli” imaju to bogatstvo mladih i perspektivnih igrača, koji su se prvo uplašili, ali su se posle razigrali, najviše zbog toga što smo im mi to dozvolili. Nisu doveli utakmicu u neizvesnost, ali su uspeli da izbore minimalan poraz” rekao je Stevanović.

U kragujevačkom taboru nadaju se da im se neće desiti pad u igri iz prošle utakmice, kada su poveli sa 5:0, a potom stali.

„Za nas je bitno da smo otvorili utakmicu na pravi način, kontrolisali igru, ali smo se previše opustili pri vođstvu od 5:0 i mislima već bili u novoj utakmici. Želimo da pobedimo u subotu i da se posle dve utakmice plasiramo u finale. Bitno je da ponovimo igru iz prve četvrtine iz prethodne utakmice i izdanje iz Kragujevca kada smo pobedili 12:8. Sve ostalo najbolje je da odmah zaboravimo i nadamo se da nam se neće ponoviti”, dodao je Stevanović.

Reprezentativac Srbije iz redova Radničkog, Srđan Vuksanović, veruje da će njegov tim ispraviti greške već u ovom duelu.

„Odigrali smo dobro u prve dve četvrtine i pokazali da smo dosta kvalitetnija i bolja ekipa. Međutim, u nastavku se nismo prikazali u najboljem svetlu. Prvenstveno je trebalo da mi mlađi pokažemo mnogo više, jer mnogo više i možemo da pružimo. Siguran sam da će naredna utakmica biti mnogo bolja i da ćemo biti skoncentrisaniji. Ne bežimo od uloge favorita. Pokušaćemo da nametnemo naš ritam i igramo našu igru, jer mi odlučujemo kako će teći utakmica”, smatra Vuksanović.