Partizan dobija novog vlasnika, ali i nov stadion?

Nastavlja se licitiranje potencijalnih novih vlasnika najvećih srpskih fudbalskih klubova. Nakon informacije da će ruski naftni gigant 'Gasprom' kupiti Crvenu zvezdu, nezvanično se pojavio i zainteresovan kupac za Partizan.

Prema saznanjima Informera, Invensticioni fond iz Austrije sa sedištem u Beču i Hong Kongu želi da kupi klub iz Humske, i već pregovara sa Vladom Srbije.

– Obavljeni su razgovori sa austrijskim invecsticionim fondom koji je poznat po ulaganju u sport. Austrijanci žele da kupe Partizan i izgrade novi stadion sa poslovnim i stambenim kompleksom. Kako stvari stoje, njihova ponuda bi mogla da se kreće između 80 i 110 miliona dolara. Najrealnije je da to bude okruglo sto miliona – tvrdi izvor navedenog lista.

Navodno, želja potencijalnih novih vlasnika je da Partizan bude stalan učesnik Lige šampiona i da zadrži bazu mladih igrača koji bi stasavali u Humskoj.

– Austrijanci žele nov, moderan stadion, jer smatraju da bez kvalitetne infrastrukture nema napretka. S druge strane, postoji mogućnost da crno-beli, Zvezda i Srbija dobiju zajednički nacionalni stadion.

Međutim, poslednjoj rundi pregovora treba da prisustvuju i predstavnci Invensticionog fonda iz Švedske, kao i iz Francuske.

– Francuzima je najinteresantnija Vojvodina i recimo da se u pregovorima sa njima otišlo najdalje. Šveđanima je zanimljviji Partizan, ali su oni spremni da i da se orijentišu isključivo na ulaganje u infrastrukturu.

Kada je u pitanju Crvena zvezda, ‘Gasprom’ je najozbiljniji kandidat za kupovinu.

– Naravno, oni su prva i zasad najozbiljnija opcija. Ti pregovori idu svojim tokom i niko ne želi da prenagljuje. Vlada Srbije jedino planira da Zvezda, Partizan i Vojvodina u isto vreme dobiju vlasnike, da se ne bi stekla slika kako je bilo koji od ta tri kluba favorizovan – zaključio je izvor Informera.