Partizan izgubio od Armanija u Beogradu

Košarkaši Partizana izgubili su u prijateljskoj utakmici u Beogradu od italijanskog Armanija sa 65:85 (16:20, 24:18, 17:24, 8:23).

Utakmica je odigrana u hali Pionir pred nešto više od 2.000 gledalaca, a najefikasniji u ekipi Partizana bio je novi igrač Edo Murić sa 29 poena, od kojih je 23 postigao u prvom poluvremenu.

Milenko Tepić i Đorđe Gagić dodali su po 10 poena, Boris Dalo šest, Luka Bogdanović četiri, dok su po dva poena ubacili Vanja Marinković, Nemanja Bezbradica i Đoko Šalić.

U ekipi Armanija istakli su se Linas Kleiza sa 21 poenom i Alesandro Đentile sa 18 poena.

Crno-beli su na zagrevanju u čast glumca Bore Todorovića nosili majice s njegovim likom na kojima je pisalo: „Đenka je naš, Pantelija je u komšiluku”. Todorović, koji je umro početkom jula, glumio je lik Đenke u kultnom filmu „Maratonci trče počasni krug”.

Partizan je predstavio novi tim u odnosu na prošlu sezonu, pošto su ga napustila šestorica igrača.

Ekipe su u prvom poluvremenu bile izjednačene, poene su postizale u serijama, ali nijedna nije uspela da stekne veće vođstvo. U prvom delu igre istakao se novi igrač Partizana Edo Murić, koji je za 19 minuta i 34 sekunde u igri postigao 23 poena, od 40 poena beogradskog
tima.

Partizan je slabije odigrao treću četvrtinu, posle atraktivnih poena ušao je u seriju grešaka, što je italijanski šampion iskoristio i poveo sa sedam poena prednosti.

Italijanski tim je u poslednjoj deonici u dva navrata vezao po dve „trojke”, pa je pet i po minuta pre kraja stekao 17 poena prednosti i bez problema sačuvao veliko vođstvo do kraja utakmice.