Partizan kljucnuo ‘Ćurane’: Grbić sa ‘dve leve’ načeo Jagodinu, Živković i Brašanac dokosurili goste

Fudbaleri Partizana savladali su Jagodinu sa 3:0 (2:0) u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije.

 

Partizan je poveo iz prvog napada, u trećem minutu sjajnu kontru mladih uzdanica crno-belih Ivana Šaponjića i Andrije Živkovića realizovao je Petar Grbić.

Šaponjić je ukrao loptu na sredini terena pored dvojice rivala, otvorio kontru po levoj strani, proigrao je Živkovića u kaznenom prostoru, a ovaj iz prve loptu gurnuo na drugo stativu. Tamo je usamljen bio Grbić koji ju je zakucao u mrežu.

Ofanzivni vezni crno-belih je gol proslavio tako što je obuo dve leve kopačke.

Činilo se da neće biti promene rezultat do odlaska na odmor i onda je Partizan poveo sa 2:0. Grbićev centaršut je izblokiran, u nastavku akcije je Volkov sa leve strane ubacio loptu, odbrana gostiju je loše reagovala, što je kaznio Andrija Živković i iz prve pogodio donji desni ugao u poslednjem minutu prvog dela igre.

Drugo poluvreme nastavljeno je u sličnom ritmu iz prvog, uglavnom se vodila borba između dva kaznena, uz česte prekide, a igračima posao nije olakšavao ni teren.

Pet minuta pre kraja Kojić nije imao dovoljno sreće da postigne gol. Sjajno ga je s desne strane proigrao Živković, poslao je pas po zemlji, napadač crno-belih je šutirao iz prve, ali je pogodio prečku.

Ipak, ostalo je dovoljno vremena da Brašanac u sudijskoj nadoknadi centaršut Kojića sa desnog boka sprovede iza leđa Perića za 3:0.

U prvom polufinalu Čukarički je stekao dva gola prednosti protiv Voždovca. Revanš mečevi su 8. aprila, dok je finale 20. maja.