PARTIZAN KROTI RANJENOG VUKA: Novogodišnji derbi na Jadranu, poslastica je za košarkaške sladokusce!

Cibona-Partizan
print screen/twitter.com/ABA Liga

Sudar velikana sa ovih prostora, "zatvara" kalendarsku godinu na Jadranu.

 

 Za kraj godine na programu je još jedan košarkaški spektakl, utakmica između Partizana i Cibone. U Draženovom domu će snage odmeriti direktni konkurenti za plasman u plej-of regionalne lige, svako u drugačijem raspoloženju.

Crno-beli su trenutno drugi na tabeli sa 12 pobeda i tri poraza, a domaćin trenutno ima skor 10-5. Partizan je slavio u prvoj utakmici sa početka sezone koja je bila više nego neizvesna. Ipak, zbog poslednjih događanja u timu iz Zagreba, može se slobodno reći da izabranici trenera Džikića idu u Zagreb sa mnogo boljim raspoloženjem od protivnika.

– Cibona je ostala bez svog MVP igrača i taj prvobitni šok su prošli na gostovanju u prošlom kolu. Očekujemo da utakmica protiv nas bude drugačija, očekujemo njihovu reakciju, pre svih, od njihovih najiskusnijih igrača. Sigurno žele da poprave utisak, kao i da pokažu da su i bez Žižića vrlo dobar tim, ozbiljan kandidat za jedno od prva četiri mesta – oprezan je trener Partizana Aleksandar Džikić.

Cibona je protekle nedelje doživela još jedan hendikep. Klub je zbog nezadovoljstva odlaskom Žižića napustio legendarni Aca Petrović, da bi na poslednjoj utakmici protiv Mornara, Vukovi doživeli pravi potop, izgubivši u Baru rezultatom 92:57.

– Dolazi nam Partizan, uvek je to bio derbi i utakmica velikog naboja. Radi se o ekipi koja ima širinu i kvalitet. U prvoj utakmici sa njima presudio je Hečer, on je bio ta prevaga i to isto očekujem u sutrašnjoj utakmici. Moramo zaustaviti njega, Ratkovicu, Andrića, igrače koji rade dosta posla,  visoke igrače koji bi nam mogli praviti problem u ovoj situaciji kada nema više Žižića. Trebamo što pre zaboraviti utakmicu u Baru i ovo što se događalo u klubu, odigrati najbolje što možemo te probati pobediti Partizan. Neće biti lako. Pohvalio bih svoje momke koji bez obzira na ovo što se događalo su bili na visini zadatka. Nadam se da se više neće ponoviti igra kao protiv Mornara i da ćemo već sutra izaći na teren kao pravi ratnici – rekao je trener Damir Mulaomerović, za zvanični sajt kluba.

Uprkos mnogobrojnim problemima, krilni igrač crno-belih očekuje da će Vukovi pokazati zube.

– Cibona je odličan tim i sigurno neće ponoviti igru iz Bara, već će se potruditi da protiv nas pokaže najbolje lice. Moramo biti spremni da na njihovu agresivnu igru odgovorimo na pravi način, koncentrisano i požrtvovano pod oba koša – rekao je Birčević za klupski sajt.

Crno-beli su se prošlonedeljnom pobedom nad MZT- om učvrstili na drugom mestu, dok Cibona sa skorom 10-5 deli 3. poziciju sa Cedevitom i Budućnosti.

Meč se igra u petak od 9 sati.