Partizan na korak od titule: Volkov vodio crno-bele do ubedljivog trijumfa nad Vojvodinom

Fudbaleri Partizana savladali su Vojvodinu u Novom Sadu sa 4:0 (1:0) u derbiju 26. kola Jelen Super lige i tako se još više približili osvajanju šampionata.

 

Ekipa iz Humske sada ima 63 boda, odnosno pet više od drugoplasirane Crvene zvezde koja je na svom terenu savladala Rad sa 2:0.

Apsolutni heroj crno-belih bio je Vladimir Volkov koji je postigao dva pogotka, a u finišu meča u strelce su se upisali Ninković i Brašanac.

Ovim trijumfom Partizan je došao na korak od osvajanja titule i teško je očekivati da će četa Zorana Milinkovića u preostala četiri kola pretrpeti dva poraza.

Najava i tok meča:

Biće ovo 145.prvenstveni duel dva tima, a statistika govori da su crno-beli daleko uspešniji rival u ovim derbijima. Partizan je do sada ostvario 77 pobeda, Vojvodina 34 pobede, dok su 33 utakmice završene nerešenim rezultatom uz ukupnu gol-razliku 260:160.

Vojvodina ovog proleća igra dosta promenjivo, a loši rezultati su ugrozili njenu borbu za najviši plasman. Poraz u prethodnom kolu od ekipe Voždovca rezultatom 1:0 doveo je do pada na 5. mesto superligaške tabele.

Partizan se nalazi u seriji sjajnih rezultata, a u prethodnom kolu je slavio u meču sa Jagodinom rezultatom 1:0.

Crno-beli imaju dva boda više od najbližeg pratioca u borbi za titulu, ekipe Crvene zvezde, koja je na svom terenu sa 2:0 (2:0) pobedila ekipu Rada.

  

JSL, 26. kolo: Vojvodina – Partizan 0:4 (0:1)
Stadion: „Karađorđe”. Kapacitet: 14.458. Sudija: Dejan Dimitrijević (Loznica). Strelci: Volkov u 37. i 71, Ninković u 89. i Brašanac u 91. minutu.
VOJVODINA: Žakula, Vasilić, Pekarić, Babić, Nastić, Sekulić, Rogač, Luković (od 64. Asani), Ivanić, Gaćinović (od 74. Stojanović), Ćurko.
PARTIZAN: Ž. Živković, Bandalovski, Balažic (od 46. Ćirković), B. Ilič, Volkov, Drinčić, Brašanac, A. Živković, S. Ilić (od 63. Ninković), Babović, Šaponjić (od 74. Grbić).

 

Prvo poluvreme:

Posle opreznog početka meča na Karađorđu, sjajnu šansu u četvrtom minutu imao je vezni igrač Vojvodine Ivanović. Fenomenalno ga je proigrao Gaćinović, ispred sebe je imao samo golmana Živkovića, ali je loše šutirao, pa je čuvar mreže Partizana lako uhvatio loptu.

Samo minut kasnije viđena je nova gužva u petercu Partizana, opet je u centru pažnje bio Gaćinović i zbunjena odbrana crno-belih, ali je Bandalovski bio priseban. Gosti su u uvodnih pet minuta vrebali iz kontranapada preko mladog Šaponjića, ali Žakula nije imao mnogo posla na golu Voše.

 

Novosadski crveno-beli nastavili su da sjajnim kombinacijama u veznom redu prete golu rivala, Ivanić je opet bio opasan, poslao je loptu u prazan prostor za Ćurka, ali ga je Volkov dobro ispratio i uklizao.

GOOOOL! Strelac je Volkov u 37. minutu. Nikola Drinčić je izveo odličan centaršut iz slobodnog udarca  za razdaljine od 30 metara, Volkov je glavom šutirao otprilike sa bele tačke, a lopta je zatresla mrežu domaćeg tima – 0:1.

Voša je brzo tražila brz povratak u meč, a tri minuta pre kraja domaćin je verovatno oštećen za penal. Gaćinović je opet sjajno probio po levoj strani, utrčak u kazneni prostor i sklonio loptu neposredno pre nego što ga je Balažic pokupio po nogama. Međutim, glavni sudija Dejan Dimitrijević nije signalizirao na belu tačku.

Drugo poluvreme:

Na startu drugog poluvremena Zoran Milinković je morao da izvrši prvu izmenu, Gregor Balažic se povredio u finišu prvog dela igre, pa ga je zamenio mladi Ćirković.

Uvodni minuti nastavka meča ponovo su u znaku inicijative i pritiska domaćeg tima, Ivanić i dalje pravi probleme odbrani Partizana, ali crno-beli za sada uspevaju da održe minimalno vođstvo.

GOOOOOL! Strelac je Volkov 71. minutu. Posle novog prekida, ovog puta kornera sa desne strane, Ćirković je odigrao glavom na drugoj stativi i spustio loptu u sredinu peterca, Pekarić je zasmetao svom golmanu koji je imao loptu u rukama, ona se odbila do Volkova koji postiže drugi gol na utakmici – 0:2.

Veliku priliku za domaći tim u 80. minutu propustio je Ivanić. Sjajno se oslobodio čuvara, ali je sa deset metara šutirao preko gola.

Kaznio je ovaj Ivanićev promašaj Nikola Ninković na drugoj strani. Akcija Babovića po levoj strani, centaršut po zemlji za Ninkovića koji iz neposredne blizine šalje loptu u mrežu – 0:3.

U nadoknadi vremena, slična akcija samo po desnoj srani. Živković centrira, a Brašanac realizuje za konačnih 0:4.