Partizan na megdan Zvezdi ponovo bez Pavlovića: Vujošević želi samo borbenost!

Novi derbi između Partizana i Crvene zvezde zakazan je za nedelju od 20 časova u okviru sedmog kola Superlige Srbije. Crno-beli će i na ovom susretu biti znatno oslabljeni.

 

Trener Duško Vujošević je istakao na konferenciji za medije da njegova ekipa ima velikih problema, ali da se maksimalno spremaju.

Pavlović neće igrati sigurno. Očekujem da bude u timu sledeće nedelje, znači za dve utakmice. Mačvan je imao banalnu povredu, nije bila potrebna veća terapija. On će igrati. Imamo i svoje standardne porbemle, ali sada neću o njima da se ne bih ponovo ponavljao. Spremamo se maksimalno, a od igrača očekujem borbu. Ako to bude, ja ću biti zadovoljan – rekao je Vujošević.

Ono što je svima zasmetalo vezano za ovu utakmicu je sam termin koji se poklapa sa finalom Evrolige.

– Svim ljubiteljima košarke smeta ovaj termin, jer se poklapa sa najznačajnijim događajem u klupskoj košarci, a to je finale Evrolige. Znam da su razlozi konkurentnost među televizijama. Jedni prenose Evroligu, drugi imaju rezervisane termine. Bez obzira na sve, ovaj termin nije u interesu košarke. Moralo je da se nađe rešenje da ljubitelji košarke mogu da prate oba događaja – dodao je Vujošević.

Za kraj trener crno-belih se nešto više osvrnuo na kvalitete Crvene zvezde koja kao i Partizan za sada u domaćem takmičenju ne zna za poraz.

Bez obzira na sve spremamo se za ovu utakmicu kao za bilo koju drugu. Poznato je kako igra Zvezda, uvek jako i čvrsto na granici prljavog u odbrani. Na tome grade igru. Imaju dominantnog Marjanovića koji je dilčan u svim takmičenja. On je stub oko koga se vrti igra. Sigurno da će dueli ove dve ekipe odlučiti ko će biti prvi na kraju ligaškog dela i ko će imati prednost domaćeg terena. Zanimljiva će biti borba i za preostala mesta – zaključio je Vujošević.