PARTIZAN O NASTAVKU U FINALNE SERIJE: “Interes srpske košarke iznad svega”

Košarkaški klub Partizan tražio je danas hitne promene i da se "ružna slika" više nikada ne pošalje jer je Srbija zemlja košarke, uz navode da će nastaviti takmičenje u Superligi.

Beta

– Partizan će ponovo staviti interese srpske košarke iznad svega i nastaviti učešće u finalnoj seriji, sa željom da se ona okonča u najboljim mogućim uslovima, uprkos veoma nezdravoj atmosferi koju su kreirali drugi. Za srpsku košarku smo se borili i gradili njenu istoriju i daćemo sve od sebe da ozdravljenjem klupskog takmičenja ona postane još jača – navodi se u saopštenju posle sastanka rukovodstva kluba.

Partizan, dodaje se, “zahteva hitne promene na svim nivoima” u Košarkaškoj ligi Srbije po okončanju prvenstva.

– Aktuelno rukovodstvo je svoju nesposobnost dokazalo tokom prethodnih godina i tako nanelo orgomnu štetu ugledu lige i košarci u zemlji koja je aktuelni olimpijski, svetski i evropski vicešampion. Ovo takmičenje ne sme da predstavlja poligon za iživljavanje pojedinaca – ističe se.

Crno-beli košarkaški klub je dodao da KLS više ne sme da se finansira isključivo od kazni koje se propisuju, već od sponzora i prodaje televizijskih prava.

– KLS ne sme biti mesto na kojem se tehničke i isključujuće greške dosuđuju po nahođenju, za komentare koji se nigde ne kažnjavaju. Uvrede igrača, njihovih porodica, kao i šovinističke uvrede poput sinoćnjih na račun trenera Trinkijerija ne smeju prolaziti nekažnjeno ili uz blage, naknadne kazne. Na to se mora reagovati momentalno – piše u saopštenju.

Partizan dešavanja u Superligi vidi kao veoma štetna za samu državu “koja u ogromnoj meri pomaže sport i bez koje sport ne bi bio održiv”.

– A, liga joj vraća tako što se kroz nju šalje ružna slika o košarci i generalno sportu u Srbiji, što ni u kom slučaju država ne zaslužuje. Partizan poziva svoje navijače da u sredu dođu u što većem broju u halu i da budu pravi vetar u leđa igračima i stručnom štabu, ali da se uzdrže od revanšizma za primitivizam na više nivoa kojem smo prisustvovali u prvoj utakmici – navodi se u saopštenju Partizana.

Crvena zvezda u finalnoj seriji vodi 1:0 u pobedama, a druga utakmica igraće se u sredu od 19.00 u hali “Aleksandar Nikolić”. Domaćin će biti Partizan.