Partizan odgovorio Zvezdi: Na stadionu ‘Rajko Mitić’ ništa novo, uvek su im drugi krivi!

FK Partizan odgovorio je na saopštenje „večitog rivala” rečima da u Crvenoj zvezdi uvek druge smatraju krivcima za sopstveni neuspeh.

 

U saopštenju crno-belih navodi se da su izmišljeni napadi rukovodstva Partizana na Zvezdu, kao i da su oni samo pokušaj da se obezvrede rezultati crno-belih.

Takođe, iz Partizana poručuju da se oni ne bave stvarima van terena i da će samo igrači odlučivati o tituli, dok „Zvezda želi drugačije”.

Saopštenje Partizana prenosimo u celosti:

Na zapadu stadiona „Rajko Mitić“ ništa novo! Za sopstvene neuspehe krivi su svi osim rukovodstva FK „Crvena Zvezda“, a za uspehe FK „Partizan“ zaslužni su svi osim igrača i drugih u klubu koji doprinose rezultatima i pobedama crno-belih.

Ovoga puta teorija zavere je uznapredovala, pa su dežurnom krivcu, predsedniku FSS, priključeni „odgovorni u državi“, „pojedini novinari“, „penzionisani generali“… Nedostaje samo „strani faktor“, verovatno ga čuvaju za sledeće saopštenje.

Razumemo nezadovoljstvo činjenicom da klub kojim rukovode isti ljudi kao i sa FK „Crvena Zvezda“, što je inače jedinstven slučaj u svetskom fudbalu, nije uspeo da u jučerašnjoj utakmici sa FK „Partizan“ ostane neporažen. Ali, da li je to nezadovoljstvo opravdanje za klevete, neistine, pretnje i teške reči kojima vrvi saopštenje FK „Crvena Zvezda“ ili je taj stil manifestacija nemoći i pokušaj da se u finišu sezone silom ostvari rezultat koji ne može da se ostvari sportskom i fer borbom?

U FK „Partizan“ ne postoji „čovek zadužen za sudije“. Možda ćemo razmisliti o toj inovaciji u modernoj organizaciji kluba koju nam predlažu naši rivali, ali radi istinitog informisanja javnosti ističemo da gospodina Srđana Jovanovića, člana Sudijske komisije FSS, na koga crveno-beli ciljaju u svom pamfletu, ne poznajemo, ne znamo ni kako izgleda, kao što ne poznajemo ni druge članove tog tela. Tamo nema bivših članova uprave našeg kluba.

Takođe nam nisu poznati „stalni napadi rukovodstva Partizana na Crvenu Zvezdu“. Ko je te napade izvodio, kada i kojom prilikom? Izmišljeni napadi su dimna zavesa za neprestano osporavanje i nipodaštavanje rezultata i trofeja koje je FK „Partizan“ osvojio poslednjih godina, što je manir rukovodioca FK „Crvena Zvezda“ u svakom obraćanju javnosti.

Nekako se dogodilo da se želje dva kluba dijametralno razlikuju. Mi ne želimo da presuđujemo o „čistim penalima“, „očiglednim ofsajdima“, želimo da odluke o tome donose organi saveza, neutralni i nepristrasni. Mi ne želimo da poznajemo te ljude, ne želimo da utičemo na njihov rad. Ne želimo da se bavimo delegiranjem sudija i sastavljanjem njihovih lista, ne želimo da znamo ko je odakle i ko su mu stričevi, tetke i ostala rodbina. Mi želimo da imamo dobre i talentovane igrače, trenere, dobru atmosferu u klubu. Želimo da osvajamo bodove nadigravanjem.

Ono što posebno ne želimo je da pretimo, obmanjujemo, pritiskamo … Uvereni smo da će ovo prvenstvo biti rešeno od strane igrača na terenu, da će fudbalska organizacija obezbediti uslove za to, čak i ako veliki klub kao što je „Crvena Zvezda“ želi drugačije.”