Partizan počinje pripreme: Vujošević večeras u Pioniru okuplja šampionski tim

Trinaestu godinu zaredom Partizan počinje pripreme kao šampion! Duško Vujošević večeras, u 18 časova, obaviće prozivku u dvorani Pionir na kojoj će se naći većina starosedelaca, jedno pojačanje, nekoliko momaka koji će doći na probu...

Bez Bogdanovića, Lovernja, Bertansa i Vestermana, momaka koji su bili udarne igle prethodnih godina i koji su ostavili ozbiljan trag u titulama Partizana. Ali, sa Draganom Milosavljevićem, Milenkom Tepićem, Borisom Daloom, Petrom Aranitovićem, Mihajlom Andrićem, Nemanjom Bezbradicom, Đorđem Gagićem, Nikolom Milutinovim i Đokom Šalićem iz prošle sezone.

Čekaju se još Vanja Marinković koji učestvuje na Svetskom prvenstvu kadeta i Miloš Glišić koji zbog povrede nije na istom takmičenju.

Zanimljivo, od pojačanja je tu samo Andreja Milutinović. Čekaju se novi potezi Vujoševića i saradnika kada je u pitanju dovođenje novih momaka. Neće ih biti mnogo, ali će se Partizan svakako još pojačati.

Prvi deo priprema Partizan će tradicionalno obaviti u Beogradu, a prve kontrolne utakmice zakazane su za početak septembra. U Pioniru će crno-beli dočekati makedonski Kožuvom 4. spetembra, dva dana kasnije odmeriti snage sa Jenisejem.

Sredinom septembra, 13. i 14, tim iz Humske očekuje memorijalni turnir „Mirza Delibašić” u Sarajevu na kojem će osim Bosne, učestvovati još Cibona i Turk Telekom.

Od 19. do 21. septembra crno-beli će učestvovati na prestižnom turniru u Francuskoj koji organizuje NBA zvezda Toni Parker. Turnir će prethoditi gala utakmici između NBA zvezda i jednog od vodećih evropskih timova, a učesnici turnira su još Barselona, Strazbur i Asvel.