Partizan posle 22 GODINE postigao gol iz PENALA – Da li je Milorad Mažić NAPRAVIO GREŠKU?! (VIDEO)

156. veciti derbi
BETA

Na stadionu crno-belih u Humskoj juče je odigran 156. večiti derbi. Najveći rivali u Srbiji su odigrali nerešeno (1:1), pa je tako Crvena zvezda pred zimsku pauzu sačuvala devet bodova prednosti nad Partizanom. Svašta smo mogli da vidimo, kako na tribinama, tako i na terenu...

 

Svaki derbi je priča za sebe. Uvek nas iznenadi, nekad dobrom igrom “večitih”, nekad lošom. Često nam priredi i ružne scene koje režiraju ostrašćeni navijači. A baš tako, bilo je i juče. Nažalost, nemile scene koje su se dešavale na tribini ponovo su bacile senku na ono što su nam priredili fudbaleri. 

Naime, najmanje 17 navijača povređeno je u tuči koja je izbila na tribini gde su stacionirani najvatreniji navijači Partizana. Više o tome možete saznati OVDE.

Ipak, ostavićemo nasilje po strani i malo analizirati dešavanja na terenu.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da je Partizanu posle 22 godine dosuđen penal. Poslednji u derbijima za crno-bele sviran je 18. marta 1995. u 99. derbiju, a realizovao ga je Damir Čakar.

Najbolji srpski arbitar je juče, na oduševljenje svih navijača Partizana, prstom pokazao na “belu tačku”, pošto je Ožegović na desnoj strani prošao Le Taleka i uleteo u kazneni, kada ga je Vujadin Savić oborio. 

Ostaje pitanje zašto Savić nije dobio drugi žuti karton (?!).

Sa kreča je siguran bio Suma, iako je Borjan bio veoma blizu da odbrani, ali mu je lopta prošla kroz ruke. Partizan je na taj nači poveo rezultatom 1:0.

Kako je sve to izgledalo pogledajte u nastavku:

Vujadin Savić koji je skrivio penal u 156. večitom derbiju bez dileme je rekao da je odluka koju je doneo Milorad Mažić apsolutno opravdana.

Dobar meč, oba tima imala su dobre šanse, ja sam skrivio penal posle 22 godine. Opravdano je sviran, čim Mažić svira tu nema diskusije. Najbitnije je da nismo izgubili i da smo održali prednost pred pauzu – rekao je Savić posle meča, prenosi “Sportski žurnal”.

Više o 156. večitom derbiju saznajte OVDE.