Partizan postavlja video nadzor na stadionu

Ukupno 200 kamera različitih vrsta pokrivaće tribine, hodnike, prilaz stadionu i parking, objasnio je generalni sekretar crno-belih Darko Grubor.

U cilju podizanja bezbednosti u Humskoj, Fudbalski klub Partizan potpisao je u petak sponzorske ugovore sa firmama Gard Rovčanin sekjuriti i Makina grup, koje će postaviti video nadzor na stadion i u Sportski centar Teleoptik.

Generalni sekretar crno-belih Darko Grubor rekao je da vrednost sponzorskog ugovora iznosi 250.000 evra i da podrazumeva postavljanje kompletnog video nadzora.

– Cilj kome težimo je da bezbednost bude na znatno višem nivou nego do sada. Ovo je veoma značajna investicija i imaćemo veliku korist od nje u budućnosti. Ideja je da potpuno obnovimo i unapredimo sistem video nadzora. Radi se o investiciji čija je vrednost 250.000 evra – rekao je Grubor novinarima na stadionu Partizana.

Ukupno 200 kamera različitih vrsta pokrivaće tribine, hodnike na stadionu, prilaz stadionu i parking.

Predstavnik Makina grupe Miodrag Kostić rekao je da će savremeni sistem video nadzora biti postavljen na stadionu i Teleoptiku, a da će u Partizanovom Sportskom centru biti postavljen i savremeni protivpožarni sistem.

Dodao je da je cilj da se smanje incidenti na stadionu i poveća bezbednost.

Predstavnik firme Gard Rovčanin sekjuriti Andreja Rovčanin rekao je da se radi o “najvećem projekatu tog tog tipa na Balkanu”.

– Ugovor je sponzorski i Partizan će dobiti garantni rok. Nakon isteka tog ugovora sistem ostaje Partizanu – rekao je on.