PARTIZAN PRELOMIO: Sledeće sezone igraće u ovom evropskom takmičenju

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović saopštio je na konferenciji za medije da će crno-beli i naredne sezone igrati u Evrokupu i preko tog takmičenja probati da dođu do Evrolige.

printscreen/youtube.com/BC Partizan TV

Partizan je u prethodnim danima na Upravnom odboru kluba birao između toga da li će se takmičiti u Evrokupu, ili preći u Fibinu Ligu šampiona.

– Ne prija nam da igramo Evrokup, jer smo ga prerasli odavno, ali znamo vrednost tog takmičenja i zato je došlo do podele u glasovima. Meni je pripalo da nosim barjak i odlučim o budućnosti Partizana. Partizan je dao mnogo evropskoj košarci, mnogo košarkaša, trenera, stručnih ljudi… Ponosim se time, kao i svaki Partizanovac. Postigli smo dogovor, ostajemo u Evrokupu, neće doći do razdavajanja ljudi u klubu, igrača, sponzora, trenera – rekao je Mijailović.

Predsednik Partizana naveo je da su pred crno-belima bile četiri opcije.

– Imali smo četiri opcije, prva je bila Evroliga koja se nije desila iz poznatih razloga. Druga opcija je Fiba, kada pričamo o njoj, to je sa finansijskog aspekta najisplativije takmičenje koje Partizan može da igra. Biznismeni, kakav sam i ja, gledaju i to, jer niko ne zna šta će biti sa privredom. Treća opcija bila je da ne igramo nijedno evropsko takmičenje, već se potpuno posvetimo ABA Ligi i domaćim prvenstvima. Četvrta opcija je ponovno takmičenje u Evrokupu – dodao je Ostoja Mijailović.

– Sa jedne strane birali smo novac, sa druge košarku i vagali smo šta treba da radimo. Ja kao menadžer i privrednik, treba da razmišljam konvencionalno, ali sam na kraju prelomio da treba da ostanemo u Evrokupu i da ponovo tražimo put do Evrolige – reči su predsednika Partizana.

– Dogodila se svetska pandemija, velika šteta širom sveta, gubljenje života i ušli smo u nepredviđenu situaciju. Sezona iz snova je prekinuta na taj način na koji je prekinuta. Svi smo bili iznenađeni, niko nije znao šta nas očekuje, ali smo znali da smo izgubili dosta kao klub. Prekidom sezone Efes i Partizan su najviše izgubili, finansijski i sportski, ali mi smo tu da se borimo dalje. Hladne glave smo doneli ovu odluku. Partizan je po svim parametrima bio iznad nivoa Evrokupa. Organizacija naših utakmica, rezultati, atmosfera i poseta u Areni, to je bilo i iznad proseka Evrolige. Imamo najbolje navijače na svetu, mislim na košarkaški klub, koji prosto ima istoriju i uspehe – dodao je Mijailović.

Predsednik Partizana obratio se i večitom rivalu, ekipi Crvene zvezde.

– Čestitam svima koji su se plasirali u Evroligu, čudno je učestvovati u Evroligi bez ijednog trofeja u sezoni, ali ja našem rivalu čestitam – rekao je Mijailović.

– Odluka koja je doneta je najteža u mom životu i klupskoj istoriji, mi smo se nepravedno našli na raskrsnici. Idemo putem koji nam se nudi. Nisam hteo sam da donosim odluku, već uz upravni odbor. Obavili smo razgovore sa Evroligom i Fibom i njima hvala na korektnosti. Odluka nije protiv jedne ili druge organizacije, već u korist Partizana. Želim da se zahvalim svim igračima i ljudima iz kluba, jer okolnost i promene koje smo doživeli u proteklih par godina, zaista smo izvukli maksimum, sačuvali finansijsku stabilnost i ambicije. Partizan je obezbedio i najveći broj navijača u istoriji ABA Lige i to na meču visokog rizika, to je bilo za primer svim klubovima koji se bave košarkom. Hvala sponzorima koji su dali doprinos, našim navijačima, koji su najveći pojedinačni sponzor, više od 20 odsto ukupnog budžera, a samom prednosti domaćeg terena bi taj prihod bio još veći – dodao je Mihajlović.