PARTIZAN SE OGLASIO POVODOM AFERE “NAMEŠTALJKA”: “Mediji traže doušnika u Humskoj, ali to nije prava adresa”

Fudbalski klub Partizan odbacio je danas navode da je bilo koji njegov rukovodilac povezan s aferom nameštanja utakmice Crvene zvezde i Pari Sen Žermena u Ligi šampiona i s uplatom opklade na ubedljiv poraz crveno-belih. 

FK Partizan
sr.partizan.rs

Partizan je naveo da poslednjih dana, “sticajem nevoljnih okolnosti”, prati situaciju u vezi sa odigranom utakmicom u Ligi šampiona.

– Fudbalski klub Partizan sa indignacijom odbacuje svaku povezanost bilo kog svog rukovodioca sa ovim opskurnim slučajem koji preti da naruši ugled i integritet celokupnog fudbala u Srbiji, i želi da istakne svoje uverenje da oni koji su se, u ime Crvene zvezde oglasili u medijima, njen predsednik Svetozar Mijailović i počasni predsednik Dragan Džajić, nemaju dodirnih tačaka sa iznetim sumnjama – piše u saopštenju Partizana koje je potpisao potpredsednik Vladimir Vuletić.

Zvezda je u centru afere koja je nastala posle pisanja francuskog lista Ekip da je jedan njen visoki funkcioner uplatio pet miliona evra na poraz svoje ekipe od pet golova razlike u utakmici protiv Pari Sen Žermena. Pariski klub pobedio je 3. oktobra sa 6:1.

Pojedini domaći mediji preneli su da je umešan i jedan od rukovodilaca Partizana i da je on “doušnik Uefe”.

Vuletić je rekao da, dok se svetski i evropski mediji bave pitanjem odgovornosti za “čin koji podriva temelje na kojima počiva Uefa i njeno elitno takmičenje”, mediji u Srbiji bave se “iracionalnim pitanjima – na koji način je francuski list došao do svojih saznanja”.

On je podsetio da je reagovalo francusko tužilaštvo, da se u istragu uključio i Interpol i stupio u kontakt sa srpskim policijskim i pravosudnim organima, ali je rekao da i pored toga, “neki od medija, potpuno neutemeljeno, bez ikakvih dokaza, senzacionalistički i neprofesionalno ističu ‘saznanja’ o tome da je nekakav ‘doušnik’ iz Srbije, neki čelnik Partizana koji je u sukobu sa rukovodstvom FK Crvena zvezda”.

– Paradoksalno deluje da je, prema tim i takvim medijima, irelevantno pitanje odgovornosti za učinjeni težak delikt, a ključno je pitanje ko je snabdeo informacijama francuski medij koji ukazuje na težinu i obim prekršaja. Takvi mediji bi pre i radije razmatrali koji komšija je, na primer, prijavio policiji porodično nasilje u susednom stanu, nego li kako kazniti nasilnika i sprečiti da ponovi takvo delo – naveo je Vuletić.

Vuletić je rekao da u Partizanu, poštujući pretpostavku nevinosti i ne želeći da utiču na istragu, ostavljaju predsedniku Crvene zvezde da utvrdi da li je i koji od njegovih saradnika umešan, a nadležnim organima da daju odgovarajući epilog ovom slučaju.