Partizan se oprašta od Evrokupa: Meč sa Asesoftom priprema za Budućnost

Košarkaši Partizana gostuju u sredu rumunskom Asesoftu u poslednjem kolu Evrokupa, a duel će crno-belima pre svega služiti kao priprema za duel sa Budućnosti.

Crno-beli su u pretprošlom kolu ostali bez šansi da se nađu u Last 32 fazi Evrokupa, pa će trener Duško Vujošević verovatno da rastereti ključne igrče.

– Takmičenje završavamo ranije nego što smo želeli. Želimo da ostavimo dobar utisak na oproštaju, ali i da taj meč iskoristimo kao dobru pripremu za duel protiv Budućnosti – rekao je Vujošević

Crno-beli imaju dve pobede i sedam poraza i izgubili su šanse za plasman u drugu fazu, dok je Asesoft četvrti na tabeli skorom od pet pobeda i četiri poraza.

– Očekuje nas duel s veoma kvalitetnom ekipom, koja je to već demonstrirala u Beogradu. Oni su pokazali da su ozbiljan klub sa ozbiljnom logistikom i dobrom finansijskom situacijom. Imaju sedmoricu-osmoricu stranaca i ne treba ih predstavljati kao rumunski tim. Eliminacija iz Evrokupa će nam koristiti da se koncentrišemo na Jadransku ligu, pošto ćemo se grčevito boriti za plasman u plej-of – rekao je Vujošević.

Trener crno-belih je istakao da je Partizan u stvaranju novog i mladog tima u znatno težim uslovima nego što su bili na kraju prošle sezone i znatno težim uslovima od onih koji su doveli do raspadanja tog tima.

– Iskreno, žao mi je zbog ispadanja. Naše želje su bile da još putujemo po Evropi, makar i na teška gostovanja, ali sada ćemo imati više vremena za odmor i da se bolje koncentrišemo na Jadransku ligu – rekao je Vujošević.

On je rekao da Đorđe Gagić najverovatnije neće igrati u Rumuniji zbog povrede skočnog zgloba, a da je nastup Nikole Milutinova neizvestan zbog povrede leđa koju je zadobio tokom neudobnog putovanja autobusom iz Zadra, sa utakmice u Jadranskoj ligi.

Vujošević je rekao da nije optimista po pitanju dovođenja plejmejkera.

– Situacija nije laka u klubu, nismo u mogćnosti da obezbedimo uslove. Nisam optimista povodom plejmejkera jer se situacija na tržištu igrača znatno promenila u odnosu na prethodne sezone, kada je bio veliki izbor nižih plejmejkera – naveo je trener Partizana.

Košarkaši Partizana u sredu od 18.30 igraju u Ploeštiju protiv Asesofta utakmicu 10. kola Grupe E u Istočnoj konferenciji Evrokupa.