Partizan se raspucao: Četiri gola crno-belih u prijateljskom meču

FK Partizan
partizan.rs

Fudbaleri Partizana pobedili su FK Zlatibot 4:0 u poslednjem prijateljskom duelu pred povratak u Beograd. Za Partizan, koji je u dva poluvremena igrao u potpuno različitim sastavima, golove su dali Grbić, Ninković, Marinković i omladinac Golubović.

 

Hladno i kišno vreme na Zlatiboru nije sprečilo više od 1.000 gledalaca da dođu na tribine stadiona “Švajcarija” u sredu uveče. Mnogi nisu propustili šansu da uživo vide još jednu od provera novog tima Partizana pred start sezone 2015/16. Poslednju pred kratki povratak kući.

Crno-beli igrali su protiv FK Zlatibor, u kombinovanom sastavu zbog odsustva “orlića” sa Novog Zelanda i Češke, sprovevši u delo određene eksperimentalne ideje trenera Zorana Milinkovića.

Startna postava Partizana bila je: Kljajić – Vulićević, Balažic, Bandalovski, Fabrisio, Jevtović, Babović, Ilić, Ninković, Grbić, Kojić.

U nastavku su igrali: Lukač, Grbović, Ostojić, Bošnjak, Bogosavac, Čermelj, Glavčić, Lukić, Marinković, Luka, Golubović, Perišić i Čađenović.

  

Nastupili su bez golmana Živka Živkovića i Valerija Božinova, koji bi, uz pomenute reprezentativce, trebalo da budu starteri.

Bugarski napadač dobio je na Tari udarac u leđa i stoga je preventivno u sredu ostao na tribinama. Sa strane je gledao kako njegovi novi saigrači rutinski pobeđuju, golovima Kojića, Ninkovića, Golubovića i Marinkovića, za konačnih 4:0.

Jedina loša strana završne planinske provere crno-belih je povreda mladog Golubovića, zbog koje je napustio teren dvadesetak minuta pre kraja.

Golove za Partizan postigli su Petar Grbić, Nikola Ninković, Marko Golubović i Nenad Marinković.

Odmah posle ove utakmice i večere, crno-beli će se vratiti za Beograd, gde će igrači dobiti dva slobodna dana, a zatim će nastaviti pripreme u Sloveniji.