PARTIZAN SIGURAN U IVANJICI: Evrogolovi Marka Jankovića najavili bitku za evropsko proleće! (VIDEO)

fk partizan
Beta

Fudbaleri Partizana pobedili su danas u Ivanjici domaći Javor sa 2:0, u utakmici 17. kola Super lige Srbije.

 

Dvostruki strelac bio je Marko Janković, koji je postigao golove u devetom i 37. minutu.

Partizan je ostvario 13. prvenstvenu pobedu i drugi je na tabeli sa 42 boda, četiri manje od prvoplasirane Crvene zvezde, dok Javor, koji je pretrpeo 12. poraz, zauzima 14. mesto na tabeli sa 11 bodova.

Partizan je poveo u devetom minutu iz prve prave prilike na utakmici. Zoran Tošić je sa centra dodao loptu Jankoviću, on je sa 20 metara šutirao, lopta je na putu ka mreži zakačila jednog igrača Javora i otišla u bliži ugao gola Vladana Đogatovića.

U 24. minutu sudija Bojan Nikolić poništio je gol Leandra Tavambe, zbog prekršaja koji je napravio kamerunski fudbaler. Partizan je imao inicijativu, a Javor je pokušavao preko kontranapada, posle kojeg je u 27. minutu na dodavanje Eliomara, Milan Milanović šutirao pored gola.

Partizan je u 37. minutu udvostručio prednost, a ponovo je Janković bio strelac. On je, kao i kod prvog gola, šutirao sa dvadesetak metara, loptu je zakačio igrač domaće ekipe Miloš Karišik, nakon čega je lobovan golman Đogatović.

Do kraja poluvremena Partizan je mogao da postigne i treći gol posle kontranapada u kome su učestvovali Ognjen Ožegović i Tošić, koji je pokušao da doda do Tavambe pred golom Javora, ali su domaći igrači uspeli da izbace loptu.

U drugom poluvremenu nije bilo šansi, sve do 59. minuta kada je Nemanja Miletić posle kornera glavom zahvatio loptu, ali je golman Javora dobro odbranio i izbacio je u korner. Crno-beli su napadali, pokušavali su Tavamba, Petar Djuričković i Tošić ali nisu uspeli da postignu gol.

Javor je u 80. minutu imao najbolju priliku kada je sa ivice kaznenog prostora šutirao Milanović, ali je golman srpskog šampiona Vladimir Stojković dobro odbranio. Do kraja utakmice pokušavali su Tavamba i Danilo Pantić, ali je rezultat ostao nepromenjen.

U narednom 18. kolu Partizan će dočekati Spartak iz Subotice, a Javor će u Šapcu igrati protiv Mačve.

U drugoj današnjoj utakmici 17. kola Zemun je kao domaćin pobedio Mačvu sa 1:0, a od 17 časova počeće duel Spartaka i Borca.

Naredni meč Partizan igra u četvrtak protiv Jang Bojsa, a pobedom bi “crno-beli” obezbedili učešće u nokaut fazi Lige Evrope.